Râmnicenii au fost divizaţi de cazul Gutău

miercuri, 12 iulie 2006

Râmnicenii au fost divizaţi de cazul Gutău
 
Pentru obiectivitate redăm din mesajele telefonice sau de pe mail primite de la râmniceni despre acest caz precum şi părerea unor politicieni locali.
 
M.G : „ Sunt o pensionară în vârstă de 60 de ani. Mă tem că nu voi mai putea merge gratis pe autobuz şi nici la ştrandul din Ostroveni. Primarul Gutău se gândea la noi cei în vârstă. Vreau să fie liber. Nu cred că a luat mită.”
 
T.N. : „ Ştiu că primarul a ajutat multă lume. Era cinstit. Unei prietene i-a făcut rost de casă şi nu a luat nici un ban. În schimb Dicu e un mare şmecher. Şi soţia sa obişnuia să pretindă cadouri de la contabile. Doamna Dicu e mare la Finanţele publice şi nu te ajută deloc dacă nu-i dai ceva. O familie coruptă şi lacomă. Am auzit că Dicu a făcut prin firmele lui afaceri cu primăria. Cred că cei din DNA au făcut bine că l-au luat.”
 
C.R. :” Chiar dacă a luat şpagă de la Billa cum spun unii în oraş, de la bănci şi de la firme a şi făcut treabă se vede că în Râmnic s-a mişcat ceva oraşul arată bine.”
 
 
Marian Mocanu : „ Am plecat de curând cu serviciul în Ploieşti. Aici oraşul e cumplit faţă de Râmnicu Vâlcea. Cred că cei doi edili au făcut treabă. Nu-mi vine să cred că erau corupţi sau că luau şpagă. Legea trebuie însă respectată. Păcat că acum ţara vă va cunoaşte ca pe oraşul primarului arestat pentru şpagă.”
 
 
 
 
Diana :” Măi fraţilor voi ştiţi bine adevărul. Aţi mâncat de multe ori şi aţi băut în cârciumile lui. Nu se mai sătura. Şi Buşe acela cum dracu are cârciuma în centru? Cât dă la primărie pentru urâţenia aia de terasă? Gutău l-a lăsat să închidă şi un gang să-şi facă birouri. Georgescu acela se agita toată ziua ieri pe la Consiliul Judeţean. Dar voi sunteţi corupţi şi nu scrieţi adevărul”.
 
R.P. : „ Cred că Gutău este nevinovat şi că Dicu lua banii pentru el. Făcea mereu trafic de influenţă. Mai face trafic şi un consilier, unul Romeo, de la PD. Stă toată ziua la primărie să le rezolve la unii problemele pentru şpagă. Să verificaţi informaţia.”
Sorin: „ Băi acesta făcea cu voi ce vroia. V-a luat şi contractele şi voi tăceaţi mâlc. Vroia comisioane din orice chestie. A concesionat tot ce se putea şi pentru că nu mai avea terenuri vroia să se întindă în Vlădeşti. Să-l pupaţi şi acum în c… dacă aveţi curaj!
 

Amalia : „ Primarul Gutău a fost singurul care mi-a făcut un cadou când am împlinit 18 ani. E un lord şi e bărbat fain. O să iasă de la puşcărie şi noi, generaţia mea, tot cu el vom vota!”

 
 
Constantin Rotaru, preşedinte PAS :” Mircia Gutău şi Nicolae Dicu sunt victimile actualei societăţi .Societatea este bolnavă. Ceea ce s-a întâmplar la Râmnicu Vâlcea a devenit o stare de fapt în România. Oamenii sunt subjugaţi banului. Este păcat că Gutău care a demonstrat că se poate face treabă ajunge după gratii pentru că în România a fost promovată o stare de imoralitate.”
 

Ion Câlea, preşedinte PSD Vâlcea : „ Justiţia s-a pronunţat pe baza unor probe. Personal regret că a păţit aşa ceva primarul Gutău pe care-l cunosc bine. Este o imagine foarte proastă pentru Râmnic, pentru Vâlcea. Mă tem că ne-a scăzut credibilitatea şi că ne va fi mai greu să accesăm fonduri. În cele din urmă este însă mai important că Justiţia îşi face treaba.!”

 
Ion Nicolae, consilier municipal liberal : „ Din punctul meu de vedere cei doi sunt nevinovaţi până la pronunţarea unei sentinţe. Nu-i apăr dar nici nu sunt de acord cu cei care-i condamnă înaintea judecătorilor. Nu mă bucur deloc de ce li s-a întâmplat celor doi edili şi voi susţine în consiliu să nu alegem alt viceprimar până când nu va apare o hotărâre judecătorească.”
 

Ion Matei, consilier municipal PSD : „ Îmi pare rău de Bebe Dicu, am fost colegi, îi cunosc familia. Poate a luat bani dar cred că nu i-a luat pentru el.”

 
Anuţa Handolescu, prefect de Vâlcea : „ Nu pot să emit nici o părere. În situaţia de faţă cred că cei doi sunt obligaţi să încerce să-şi dovedească nevinovăţia în timp ce procurorii vor trebui să le dovedească vinovăţia. În faţa doctorului, a instanţei şi a lui Dumnezeu  te reprezinţi singur. Nu ştiu dosarele, nu am văzut probele aşa că nu pot trage nici o concluzie. Aştept să primesc decizia instanţei pentru a elibera ordinul de suspendare din funcţie. „

Nicolae Pătru ,preşedinte PRM Vâlcea :” Nu vreau să par că mă bucur de această arestare. Cred că justiţia trebuie să-şi facă datoria. Când am avut ceva de spus împotriva primarului am făcut-o public chiar dacă mulţi credeau atunci că sunt nebun. Acum nu am nimic de declarat. Nu are rost să mai dai în cineva aflat la pământ.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe