Petele Râmnicului

luni, 24 iulie 2006

Petele Râmnicului

În raportul primarului arestat Mircia Gutău, distribuit în 40 de mii de exemplare prin municipiu, au fost selecţionate, cu mare grijă doar imaginile favorabile executivului. Drept e că şi acestea au costat râmnicenii extrem de mult, vezi asfaltări, parcări, locurile de joacă pentru copii, popicele verzi de pe trotuare, bordurile făcute de firme „prietene”, gardurile metalice al cărui cost nu e specificat aşa cum era normal, pe darea de seamă tipărită pe hârtie de lux, tot pe banii noştri. În următorul fotoreportaj prezentăm râmnicenilor şi câteva zone care reprezintă adevărate pete pe obrazul Râmnicului. Pentru identificarea şi pentru satisfacerea unor curioşi, care ar vrea să le viziteze recomandăm:

1. În partea dreaptă a elegantului supermarket Kaufland pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi se află mai multe case în avansată stare de distrugere, trotuarele sunt rupte, boscheţi şi barăci improvizate în care trăiesc claie peste grămadă vreo 30 de familii de rromi, 28 de câini vagabonzi, multe pisici şi un număr impresionant de rozătoare. Apa curentă lipseşte, gunoiul se aruncă pe jos în zonă nefiind pubele şi probabil energia electrică se fură. Zona ar trebui salubrizată de urgenţă şi toate magherniţele distruse.

2. În zona centrală între străzile Regina Maria şi Gib Mihăescu, se impune repararea de urgenţă a trotuarelor şi aleilor precum şi refacerea locurilor de parcare şi amenajarea unui spaţiu de strângere a deşeurilor.

3. Pe strada Dr. Hacman din cartierul Traian înspre est, trebuie modernizat unicul spaţiu de depozitare a deşeurilor menajere, iar spaţiul de joacă ar merita adus la standardele celor realizate în cartierul Ostroveni.

4. Una dintre cele mai nenorocite zone a oraşului se află în cartierul Goranu, unde cu aprobarea tacită a administraţiei locale, de două ori pe săptămână o stradă este blocată şi transformată într-un talcioc. Zeci de indivizi tuciurii, probabil chiar beneficiari ai unor ajutoare sociale, fac bani, în cele mai multe cazuri -  negri, vânzând produse textile şi îmbrăcăminte aduse din Europa Occidentală şi de la magazine de reduceri, dar mai ales din sacii aruncaţi de occidentali în faţa caselor. În absenţa unor toalete publice lumea foloseşte spaţii de sub pod, mirosul în zonă fiind greu suportabil mai ales în orele caniculare. Nu există pubele, iar vânzătorii cu nesimţire blochează căile de acces în curţile celor care locuiesc pe această stradă. Nu este normal ca un asemenea loc să existe în Râmnic

5. Recomandăm actualei conduceri a primăriei să încerce să traverseze, pe jos, podul peste râul Olt din dreptul maternităţii. Probabil şi-n Liban trotuarele au mai puţine cratere

6. Balta din cartierul Nord are pe malul dinspre vest amenajate o adevărată crescătorie de porci şi păsări, care poluează zona, toate barăcile improvizate din zonă au fost construite fără autorizaţie, nimeni nu plăteşte impozit şi ne-ar mira să aibă acte de proprietate pe terenurile pe care le folosesc.

Se aude domnule Monceanu?!

Traian Guminski

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe