Gutău şi Dicu, la ┬½răcoarea┬╗ IPJ Vâlcea

luni, 31 iulie 2006

Gutău şi Dicu, la «răcoarea» IPJ Vâlcea

 Sâmbătă dimineaţa,în jurul orei 9.00,  pe când Râmnicul se afla în cea de-a doua zi a sa  de sărbătoare, primarul Mircia Gutău şi viceprimarul Nicolae Dicu  ajungeau în arestul IPJ Vâlcea, cu dosar cu tot.  Miercuri, 3 august, la Tribunalul Vâlcea, se judecă măsura arestului preventiv,  iar pe data de 13 septembrie, procesul, pe fond. La această dată, potrivit repartizării computerizate, procesul de luare de mită al celor doi va fi judecat de judecătorul F6, al cărui nume va fi cunoscut în zilele următoare. Martori citaţi sunt Crinu Popescu, cel care a făcut denunţul la DNA, Toma Florin, Mihăescu Toma-secretarul Primăriei,  Cristian Jinaru, fost şef al Direcţiei Urbanism , Mihăilescu Elena Liliana, actuala directoare a acestui serviciu, şi  Oprea Parasca, referent la Primăria Râmnicu Vâlcea.

Scăpaţi de barbaria Penitenciarului Rahova

 Pe când avocatul celor doi, Octavian Fieroiu, se  declară  mulţumit de judecarea procesului la Tribunalul Vâlcea, familiile  lui Gutău şi Dicu răsuflă uşurate că primarul şi viceprimarul au schimbat condiţiile barbare de detenţie, de la penitenciarul din Rahova, cu acelea din beciul poliţiei judeţene, unde se poate respira şi trăi omeneşte. În arestul IPJ Vâlcea s-a investit, până în prezent, peste o jumătate de miliard de lei vechi, pentru refacerea celulelor, însă lucrările au stagnat, din lipsă de fonduri.    Potrivit unor informaţii provenite din surse certe, cei doi  au trăit zile de coşmar la Penitenciarul de maximă siguranţă din Rahova, unde  drepturile deţinuţilor sunt simple poveşti , iar tratamentul puşcăriilor de tip sovietic, de odinioară,  se manifestă în formele cele mai inumane,  cu putinţă. Surse din PD Vâlcea afirmă că Gutău a ajuns în arest obosit, cu hainele murdare, dar optimist, pe când Dicu, bolnav  de gută, diabet şi cu nervii la pământ, se împacă greu cu situaţia. Mai mult decât atât, există o reticenţă a familiei sale în a-l vizita, pe care nimeni nu şi-o explică.

În celule diferite

Cu ochii pe beciul IPJ-ului, pediştii locali, precum şi angajaţii primăriei, ar vrea să-şi  vadă şefii   numai că purtătorul de cuvânt al IPJ  Vâlcea, Marcel Sărdaru, a anunţat că există un regulament  de detenţie  care va fi respectat  cu sfinţenie, şi care  permite arestaţilor doar o vizită pe săptămână, cu excepţia celei a avocaţilor. Fără şireturi şi  curele,  Mircea Gutău şi Nicolae Dicu au fost „cazaţi” în celule diferite, curate,  de câte patru paturi, bine iluminate. Atât arestaţii cât şi deţinuţii au acces la ziare şi radio, au  dreptul la plimbare într-o cameră în care pătrunde aer curat, la corespondenţă , pe  care poliţia susţine că nu o controlează. Pe modelul Penitenciarului de la Piteşti, subsolul IPJ va avea şi sisteme de supraveghere  video, iar cei doi gardieni aflaţi pe tură vor avea, implicit, mai puţină bătaie de cap cu eventualii rebeli.

Rămân în arest până la expirarea mandatelor preventive

În cazul în care miercuri, 2 august, se va decide punerea în libertate a unui sau altuia dintre cei doi edili, aceştia nu vor părăsi arestul până când nu le expiră mandatele preventive de 29 de zile: al primarului Gutău,în  data de 9 august, iar al viceprimarului,  două zile mai devreme. Avocatul Fieroiu a declarat că nu exclude nici o surpriză neplăcută în acest caz, deşi şi-a arătat optimismul în privinţa eliberării lui Mircia Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe