Dumitru Becşenescu este codaş la Camera Deputaţilor

luni, 10 iulie 2006

ABSENŢĂ. Strasbourgul, mai important ca Bucureştiul
Dumitru Becşenescu este codaş la Camera Deputaţilor
 
 În cadrul unei conferinţe de presă, prima după o tăcere de peste un an, deputatul independent Dumitru Becşenescu a explicat destul de vag motivele care l-au determinat să părăsească în uurmă cu două luni Partidul Conservator. Parlamentarul a negat că ar fi bătut palma cu conducerea PD Vâlcea pentru înscrierea sa în acest partid.

Lipsă de verticalitate

„Am luat decizia de a demisiona din partid pentru a mă putea exprima mai liber. La un moment dat intervine un conflict între principiile tale şi cele ale partidului. Doctrina PC a fost compatibilă cu principiile mele dar evoluţia partidului a determinat decizii imprevizibile, nu întotdeauna liniare, nu mereu pe aceeaşi verticalitate. Am crezut că din PC voi ieşi la pensie”, aşa a explicat Becşenescu plecarea sa din partidul pe listele căruia a fost ales în 2004.
Recunoscând că şansele de reuşită ale unui parlamentar independent sunt mai mici decât cele ale unuia înregimentat politic, Dumitru Becşenescu spune totuşi că nu a luat încă o decizie în legătură cu viitorul său politic. El a confirmat totuşi relaţiile de prietenie cu liderii PD Vâlcea, Dorel Jurcan şi Mircia Gutău. Catalogând informaţiile apărute în presă, potrivit cărora ar fi bătut palma cu PD, ca fiind simple zvonuri, Becşenescu s-a arătat uimit de poziţia unor lideri democraţi care nu-l doresc în partid.

Codaş în Parlament
Întrebat de ce a evitat întâlnirile cu presa vâlceană, Dumitru Becşenescu a motivat că nu a avut timp şi nici... subiecte. El a recunoscut că este codaş în Camera Deputaţilor în ceea ce priveşte prezenţa şi că nu a transmis presei informaţii legate de activitatea sa din Parlamentul Europei întrucât nu i s-au părut interesante pentru jurnalişti. „Nu m-am simţit niciodată obligat să vin la un vot politic în Parlament. Nu este normal să chemi parlamentarii europeni pentru a vota o lege. Această hăituială pe voturi politice nu cred că face bine ţării. Misiunea noastră în Parlamentul Europei este mai mult de lobby. Nu cred că interesează pe cineva atât de mult aceste lucruri”, a mai spus Dumitru Becşenescu.
• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe