Becali ar putea pierde Uzina Mecanică Drăgăşani

joi, 20 iulie 2006

Becali ar putea pierde Uzina Mecanică  Drăgăşani
 
Uzina Mecanică Drăgăşani ar putea rămâne fără „domnia” lui Gigi Becali, în urma acuzelor Ministerului  Economiei că nu a respectat contractul de privatizare a societăţii,  prin întârzierea programului de investiţii prevăzut în acest contract.
 
A promis investiţii de trei milioane euro 
 
  Potrivit contractului de privatizare, „Războinicul luminii” trebuia să facă, la Uzina Mecanică Drăgăşani  învestiţii însumând  trei milioane euro, ceea ce nu s-a întâmplat.  Aceasta poate atrage măsura extremă de anulare a privatizării, ar Becali riscă să rămână fără ceea ce, în folclorul  local se numeşte „Fabrica de gloanţe”, uzina având, ca prim obiect de activitate,  fabricarea cartuşelor pentru mitraliere.  Uzina Mecanică Drăgăşani a fost scoasă la privatizare în anul 2003, de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI),   iar în 2004,  prin consilierea şi sprijinul fostului  deputat PSD de Vâlcea, Vasile Bleotu, Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor au  achiziţionat pachetul integral de acţiuni, la preţul de 139 miliarde lei. 
 
Aşteaptă, mai întâi, ca statul să şteargă datoriile
 
    Surse din Uzina Mecanică Drăgăşani  dau de înţeles că  pe strada Belşugului, unde este situată această întreprindere, suflă un vânt se sărăcie.  Becali aşteaptă , un „vânt” de la stat, adică  momentul ca  Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor să şteargă o parte din  datoriile istorice ale societăţii, precum şi penalităţile aferente. Datoria de care speră Becali să scape este de nouă miliarde lei  (aşa cum i sa promis la privatizare) din totalul de 20 de miliarde lei vechi. Aceleaşi surse de la Uzina Mecanică manifestă, însă, un optimism rezervat, întrucât, în ultima perioadă, statul a lăsat, pe seama  cumpărătorilor, şi achitarea datoriilor istorice.
 
„Războinicul” nu mai vrea muniţie 
 
Fabricaţie de cartuşe şi gloanţe pentru mitraliere, cercetare şi proiectare muniţie infanterie. Acesta este obiectul integral de activitate al Uzinei Mecanice Drăgăşani, aşa cum rezultă din scriptele de specialitate.  Deşi şi-a exprimat, încă de la cumpărarea pachetului integral de acţiuni că va  să mai fabrice  muniţie, „Războinicul” nu poate, deocamdată, să recurgă la această măsură, din cauza contractului de privatizare care îl obligă să fabrice gloanţe încă trei ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe