Directorul Sorin Zamfirescu se comportă ca un “dictatorÔÇ£

joi, 29 iunie 2006

Nebunia din ACVARIM

Directorul Sorin Zamfirescu se comportă ca un „dictator“

Politicul controlează totul

De ani buni râmnicenii plătesc bani grei pe apă. De multe ori pe apă de ploaie. Cei mai mulţi bani au fost tocaţi pe deplasări în străinătate, pe procese, despăgubiri, asigurări dubioase, indemnizaţii ale celor din Aga din CA, autoturisme. S-a zvonit despre angajări pe pile. Au fost revolte ale salariaţilor, greve, unii salariaţi s-au înregimentat politic şi au intrat în consiliul local. Primarii municipiului au fost mereu atraşi de această regie-societate-vacă de muls. Acum ACVARIM are director general pe Sorin Zamfirecu, fost primar ţărănist al municipiului. În AGA este membru Traian Sabău fost primar pesedist al Râmnicului. Coleg acum cu oamenii actualului primar care domină AGA. Fostul director Ştefan Braşoveanu a fost un adevărat „dictator“ al ACVARIM. Salariile sale, primele şi banii obţinuţi prin procese din societate au cumulat miliarde. Consilierii de atunci l-au protejat. Omul s-a asigurat pe banii firmei, adică ai râmnicenilor. La o societate conduse de o membră marcantă a PD. Colegă cu Mircia Gutău. Acum, anul acesta fosta conducere a Acvarim a mai muls din conturile deschise la o bancă ( de ce nu la TREZORERIE!!!) câteva miliarde. Obţinute în instanţă. Erau bani destinaţi refacerii conductelor de apă vechi ale oraşului. Soţia unui cunoscut avocat deputat liberal a apărat interesele ACVARIM. Angajată de Sorin Zamfirescu deşi acesta avea juriştii la societate.

Nesimţire, tupeu, incompetenţă

Fostul primar ţărănist acum liberal nu s-a sfiit să ceară mereu majorarea salariului. Şi modificarea indicelor de performanţă pentru a-şi lua la finele anului primă de 12 salarii. Adică vreo 360 de milioane. Are un talent deosebit de a obţine venituri mari acoperite. Adică perfect legale. Este în schimb extrem de zgârcit. Şi cu obligaţiile. Refuză să-şi plătească cotizaţiile la partid, indiferent la care este membru, deşi posturile le obţine politic. Doar împins de la spate dă bani. Refuză să dea un ban de-al lui sau de-al instituţiei dacă nu are interes. Este crescut la şcoala comunistă obişnuit ca şeful să taie şi să spânzure. Nu are nimic din caracterul unui manager diplomat şi eficient, cult şi interesat de oameni şi profit. În schimb joacă bine teatru, ştie să arunce pisica în curtea altuia, să omoare ariciul cu fundul altora, să mimeze democraţia, eficienţa şi bunul simţ. Este extrem de răzbunător! Salariaţii din ACVARIM au început deja să-l cunoască, iar specialiştii să-l urască şi să se teamă de el. Cei de la noi. Cei străini au dat bir cu fugiţi şi au spus în străinătate că la noi domneşte haosul.

Comunistul vopsit liberal sfidează Europa

 Recent s-a dat din nou în stambă. Conform politicii pe care a învăţat-o omul încurajează salariaţii să se pârască între ei. Să spună tot ce fac alţii. Lucruri care li se par de rău. Un astfel de salariat care nu a înţeles ce se întâmplă a participat la un trainig. Susţinut de un expert din Marea Britanie, specializat, profesionist care susţine asemenea traininguri de zece ani în Europa de Est. Roger Haris a propus realizarea unei analize SWOT. Din păcate unul din cei prezenţi care nu a înţeles despre cei vorba exact i-a povestit lui Zamfirescu. Marele manager plătit cu mii de euro ce credeţi că a făcut. Un scandal imens de faţă cu englezul căruia i se traducea totul. A ţipat, a jignit specialişti ai societăţii, i-a certat că de ce au îndrăznit să spună care sunt punctele tari şi slabe ale firmei. S-a întrebat cum de au acces la organigramă şi că aceasta e un secret de stat şi doar SRI are dreptul să o vadă. Domnul Haris a fost traumatizat de reacţia lui Zamfirescu. A sunat în Anglia şi la alţi prieteni şi colegi din Europa şi le-a povestit că la noi domneşte încă comunismul şi că salariaţii unei societăţi cu capital de stat nu au voie să se exprime liber iar directorul nu ştie ce-i aia o analiză şi că abuzează de subalterni, le vorbeşte urât şi îi provoacă să se pârască şi să se certe între ei, practică care dezbină un colectiv şi îi scade din performanţă. Pentru a-l scuti pe Domnul Zamfirescu de anchete interne îi comunicăm că informaţia ne-a fost furnizată din două surse aflate în afara României, iar apoi am verificat-o cu greu datorită terorii instaurate în ACVARIM.

O greşeală a primarului Gutău

Nu înţelegem de ce domnul Gutău care se laudă mereu că încurajează promovarea tineretului nu-i trimite pe mamuţii din ACVARIM la pensie şi îi lasă să-şi rotunjească veniturile uimitor de mari. Apoi nu înţelegem de ce primăria nu încearcă tot prin instanţe să recupereze miliardele achitate fostei conduceri de instanţe. Cei care au prejudiciat fosta conducere trebuie să plătească aceşti bani. Asta ar trebui să spună joi edilul Râmnicului celor care-i vor asculta raportul cu realizările. Ştefan Braşoveanu şi Sorin Zamfirescu au făcut ce au făcut, mai ales munţi de bani, în ACVARIM pentru că li s-a permis. Trimiteţi-l pe domnul Zamfirescu la pensie şi pe domnul Sabău şi pe alţii ca el care ţin ocupate posturi pe care ar trebui promovaţi specialişti tineri. Este cumplit de nedrept că nişte superbogaţi cu pensii imense mai iau încă bani de la stat fără să facă nimic pentru populaţie. O altă măsură ar fi publicarea organigramei ACVARIM şi a salariilor fiecărei funcţii. Că doar nu e secret de stat. Util ar fi şi publicarea celor angajaţi de noul director şi a celor concediaţi sau plecaţi din ACVARIM de la numirea sa.

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe