Deputaţii vâlceni, între chiul, fidelitate şi rebeliune

joi, 1 iunie 2006

Deputaţii vâlceni, între chiul, fidelitate şi rebeliune

     Institutul de Politici Publice (IPP)  a realizat un  inedit studiu referitor la prezenţa deputaţilor în Parlament  dar şi la  loialitatea acestora faţă de  deciziile grupurilor parlamentare pe care le reprezintă.  Monitorizarea,  făcută în perioada  14.02.2006-23.05.2006,  revelă şi câteva aspecte demne de ţinut minte, referitoare la  prestaţia celor şase deputaţi vâlceni, în perspectiva votului uninominal.

Mitică Dragomir şi chiulangiu şi « Gică contra »

Deputatul PRM de Vâlcea,  Dumitru Dragomir, aflat, din motive greu de înţeles, la al doilea mandat, « prestează » în Parlament tot la fel ca în teritoriu, adică la » fără frecvenţă ». Potrivit IPP, Mitică  se află printre cei mai chiulangii parlamentari,  votând , în perioada 14.02.2006-23.05.2006, doar de 228 de ori, din « cota » maximă de 973 de voturi. După ce că străluceşte prin absenţă, Dragomir se mai pune şi contra partidului din care face parte. Astfel, într-un top al rebelilor, acesta deţine locul 41 (rebeliunea reprezintând  procentul din voturile exprimate la care deputatul a avut opţiune diferită de cea a grupului parlamentar din care face parte), ceea ce ar trebui să-l  pună pe gânduri pe Vadim Tudor. 

Deputatului Vlădoiu nu-i tace gura în Parlament

Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu, nu are probleme cu absenteismul, aflându-se, la acest capitol,  printre cei mai conştiincioşi  parlamentari (locul 33 din 331),  cu un procent de  82,94% Vlădoiu a votat,  în cele trei luni de monitorizare, de  807 ori,  din totalul de 973 de voturi, deţinând şi un bun  procent de loialitate faţă de PSD :  94,42%. Cu 43 de luări de cuvânt, şase iniţiative legislative, 44 de întrebări şi interpelări, acesta se află printre cei mai activi deputaţi.  

Becşenescu, absent la Cameră, prezent la… camere

Europarlamentar de mare discreţie,  deputatul fost PC,  încă independent, Dumitru Becşenescu, deţine topul jenei în ceea ce priveşte prezenţa în parlament. Astfel, «Marinelul» a votat o singură dată, din cele 973 de voturi posibile. Nu la fel de absent este Becşenescu  atunci când cuvântul «Cameră» este la plural, căci firmele sale de construcţii trăiesc, într-un procent semnificativ, din afacerile cu statul.

Liberalul Frâncu ia caimacul

Deputatul liberal, Emilian Frâncu, pare să-şi fi luat munca de parlamentar în serios, Potrivit IPP,  Frâncu a lipsit foarte rar din Parlament, aflându-se pe locul 23, în rândul  celor care au votat proiectele de lege din Camera Deputaţilor((837 voturi din 973 posibile). În topul loialităţii faţă de partid, Frâncu deţine, de asemenea, o poziţie onorabilă : locul 23 din 331, cu un procent de 98,21%. 

Rovana Plumb « soldat » credincios grupului PSD

La capitolul « loialitate », faţă de partidul din care face parte,  deputata PSD, Rovana Plumb, deţine supremaţia, printre parlamentarii vâlceni,  aflându-se pe locul 20, din 331. În ceea ce  priveşte prezenţa la vot, Rovana Plumb a votat de 452 de ori, din totalul de 973 de voturi şi se află pe locul 192. În această perioadă,  Rovana Plumb a avut, însă, ceva problele  la capitolul « sănătate ».

Ungureanu pune beţe în roata partidului

Bebe Ungureanu, deputat liberal, are, în Parlamentul României, ceea ce, în termeni extrem de amabili se numeşte « personalitate ». La capitolul « loialitate », Ungureanu se îndreaptă, vertiginos, spre jumătatea clasamentului, având, adesea,  opţiune diferite  de cele  ale  grupului parlamentar din care face parte. De aceea IPP-ul nu l-a neglijat şi l-a plasat la poziţia 210 în topul rebelilor. Bebe este, însă, conştiincios nevoie mare, deţinând locul 27, în statistica  parlamentarilor prezenţi, căci aşa se pun  beţe în roata partidului : să fii acolo, dar să votezi invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe