Vâlcenii nu-şi ascund veniturile

joi, 25 mai 2006

La 24 mai 2005, în judeţul Vâlcea,

Vâlcenii nu-şi ascund veniturile

98% dintre cei care aveau obligaţia depunerii declaraţiei de venit pentru 2005 s-au achitat de această îndatorire

Centralizarea datelor la nivelul judeţului Vâlcea arată că, la 24 mai 2005, 98% dintre contribuabilii vâlceni care aveau obligaţia depunerii declaraţiei de venit pentru anul 2005 s-au achitat de această îndatorire.
În acest context, reamintim că în categoria de venituri din activităţi independente pentru care contribuabilii au obligaţia depunerii Declaraţiei speciale de venit, cod 200, se  regăsesc şi veniturile obţinute din: drepturi de proprietate intelectuală; vânzarea bunurilor în regim de consignaţie; activităţi desfăşurate în baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial; activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului Civil; activităţi de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară; asocierea unei persoane fizice cu o persoană juridică contribuabil, potrivit Titlului IV, care nu generează o persoană juridică.
"Mulţumim contribuabililor vâlceni care s-au achitat de obligaţia de a depune declaraţia de venit în termenul legal, dovedind că au înţeles nu numai necesitatea conformării, ci şi eforturile instituţiei noastre, ale Ministerului Finanţelor Publice, pentru a da un nou conţinut relaţiei de parteneriat cetăţean - Fisc. Şi pe această cale, invităm vâlcenii, care încă nu s-au conformat, să depună declaraţia de venit la unităţile fiscale teritoriale de care aparţin”- a declarat ec. Gheorghe Gogârnoiu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea.
 
Se apropie 31 mai 2006 – termenul legal limită pentru
depunerea bilanţului PE 2005 DE PERSOANELE JURIDICE CARE APLICĂ STANDARDELE CONTABILE INTERNAŢIONALE
Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează operatorii economici - persoane juridice că, la 31 mai 2006, expiră temenul legal pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la 31 decembrie 2005, pentru contribuabilii care conduc contabilitatea în baza prevederilor Ordinului ministrului Finanţelor nr. 94/2001.
În acest context, atenţionăm contribuabilii care aveau obligaţia să depună până la 30 aprilie 2006 Situaţiile financiare anuale şi nu şi-au îndeplinit această îndatorire, să intre în legalitate întrucât, după caz, riscă să fie sancţionaţi cu amendă, potrivit prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, astfel:
- de la 500 la 1500 RON, dacă perioada de întârziere este de până la 15 zile lucrătoare;
- de la 1.000 la 3.000 RON, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 15 şi 30 de zile lucrătoare;
- de la 1.500 la 4.500 RON, dacă perioada de întârziere depăşeşte 30 de zile lucrătoare.
*
Informaţii lămuritoare privind întocmirea situaţiilor financiare pot fi obţinute zilnic, direct, la sediile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea şi ale administraţiilor financiare teritoriale sau telefonic la numerele: 73.77.77, interioare 2063 şi 2125.
 
În atenţia instituţiilor publice!
MODIFICĂRI ALE PLANULUI DE CONTURI
Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează contribuabilii că prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 556 au fost modificate şi completate Normele metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi Instrucţiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin OMFP nr. 1.917/2005.
Celor interesaţi le precizăm că noul act normativ a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439 din 22 mai 2005.
 
NOI REGLEMENTĂRI FISCALE ÎN SISTEMUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE SĂNĂTATE
La 28 mai 2006, vor intra în vigoare prevederle Titlului VIII „Asigurări de sănătate” din Legea nr. 95 privind reforma în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 372 din 28 aprilie 2005.
Atenţie! De la aceeaşi dată, se abrogă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate cu modificările şi completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe