Traficanţi de carne vie, după gratii

luni, 29 mai 2006

Traficanţi de carne vie, după gratii

O reţea de traficanţi de carne vie către Austria a fost destrămată de procurori şi poliţişti. Deocamdată sunt în închisoare cinci persoane din această reţea, dar anchetatorii preconizează că arestările vor continua. Ultima membră a reţelei care a fost arestată este sibianca Ionela Doina Roman, de 23 de ani, zisă Janet, care a fost prinsă la Râmnicu Vâlcea. Femeia se ocupa cu găzduirea şi supravegherea fetelor racolate din Râmnicu Vâlcea şi duse la produs în localuri din Austria. Împreună cu alţi patru vâlceni femeia trimitea la Gratz, în Austria, fete pe care le obliga să se prostitueze. Unele dintre „victime” ştiau dinainte ce avea să le aştepte în momentul când ajungeau în străinătate, dar altele credeau că aveau să presteze munci legale şi, odată ajunse în străinătate erau obligate să devină prostituate. Trei persoane implicate au fost trimise deja în judecata, ele riscând să stea după gratii între 5 şi 20 ani de pentru faptele lor. Ionela Roman făcea parte din grupul infracţional coordonat de Vasile Oprea şi Dorin Mitrea. Cei doi bărbaţi, dar şi soţia lui Mitrea, Elena au intrat în vizorul oamenilor legii în urmă cu aproape un an, când au apărut primele indicii referitoare la reţeaua care acţiona în întreaga ţară.

 

Soţia şefului reţelei – gata să avorteze spontan în închisoare

 

Procurorii din cadrul Biroului de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vâlcea şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea au urmărit această reţea timp de aproape un an până să poată face primele arestări. „Janet” este arestată acum pentru 29 de zile. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul celorlalţi membri ai reţelei descoperiţi până acum. Dorin Ion Mitrea, de 31 de ani din Râmnicu Vâlcea şi soţia acestuia, Elena Nicoleta Mitrea, de 26 de ani au fost arestaţi şi ei în urmă cu aproximativ o lună, iar un alt membru al reţelei, Vasile Oprea a ajuns în închisoare în luna aprilie. Nicoleta Mitrea era însărcinată însă şi, atunci când a fost săltată de poliţie a intrat în panică. Din cauza stresului femeia a fost la un pas de a pierde sarcina, astfel că judecătorii au dispus întreruperea temporară a executării pedepsei. Nicoleta Mitrea se află în prezent în spital, sub supraveghere judiciară. Ceilalţi doi membri ai reţelei sunt arestaţi preventiv. Tot din cadrul acestei reţele de prostituţie a ajuns la închisoare şi Dumitru Brănescu.

 

Fetele erau transportate în străinătate cu taxiul

 

Fetele pe care traficanţii le racolau pentru a le duce „la produs” erasu transportate în străinătate cu taxiul. Şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antiterorism, comisarul Marius Dascălu a spus că trecerea frontierei se făcea legal. “Trecerea frontierei României se făcea legal, dar, odată ajunse în oraşul austriac, fetelor, cărora iniţial li se spusese că vor lucra ca dansatoare, li se pretindeau bani. La un moment dat aceste sume trebuiau plătite lunar. În acest caz au mai fost arestate alte patru persoane, una dintre ele fiind pusă în libertate, întrucât femeia era gravidă”, - a spus comisarul Dascălu. Românii care înfiinţaseră reţeaua erau prieteni şi aveau sarcini foarte precise în exploatarea româncelor din Gratz. Unii se ocupau cu racolarea, alţii cu transportul, iar alţii cu supravegherea şi încasarea banilor de la fete în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe