ŞTIRI ÔÇô fotbal

luni, 22 mai 2006

ŞTIRI – fotbal

 

Divizia B

Universitatea Craiova este matematic promovată

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, Universitatea Craiova are o distanţă la numărul de puncte faţă de următoarea clasată suficientă pentru a se considera practic promovată în Divizia A la numai un an de la retrogradare. Meciul cu FC Sibiu, disputat la Tg. Jiu, a consfinţit revenirea „Campioanei unei mari iubiri“ pe prima scenă fotbalistică a ţării, iar ultimul meci din Divizia B disputat pe stadionul „Ion Oblemenco“ că avea loc împotriva „furnicilor“ de la CSM Rm. Vâlcea.

Divizia C

Echipele vâlcene nu mai pot şi nu mai vor să câştige

Se ştie că FC Oltchim nu mai poate rata clasarea pe primul loc la finalul campionatului, iar AFC Genesis Lotru Brezoi este condamnată la retrogradare. În aceste condiţii, ambele echipe nu mai au motivaţie să câştige, fapt demonstrat de meciurile de vinerea trecută când FC Oltchim a pierdut la Soda Ocna Mureş, iar brezoienii au cedat cele trei puncte de pe teren propriu în confruntarea cu Minerul Mătăsari.

Divizia D

Liderul are nevoie de patru puncte în patru etape

 

Se poate spune că matematic locul 1 în Divizia D nu este adjudecat, încă, de Cozia Călimăneşti, însă după rezultatul de egalitate din meciul cu AS Şirineasa, liderul păstrează o distanţă de nouă puncte faţă de Flacăra Horezu cu patru etape înainte de final. Cu alte cuvinte, Cozia mai are nevoie de patru puncte pentru a se considera campioană. Primele trei le va lua sâmbătă la Vartex Rm. Vâlcea, ştiută fiind nu doar prietenia dintre sponsori şi diferenţa de valoare, ci şi faptul că FC Vartex şi-a asigurat liniştea în clasament cu victoria de sâmbăta trecută de la Petrodam, o altă echipă apropiată liderului. Puncul necesar câştigării campionatului va fi obţinut în meciul de la Călimăneşti, de miercurea viitoare, din disputa liderului cu Forestierul Băbeni.

Cupa României

„Fumigenele“ Şerban şi Chelcea îşi dispută finala

Săptămâna acesta se dispută finala fazei judeţene a Cupei României, ediţia 2006-2007, faţă-n faţă urmând a se afla Flacăra Horezu şi Luncavăţul Popeşti. Ambele echipe au conducători care de dragul de a apărea prin presă sau pentru a spune lumea că ei se războiesc cu „mafia din AJF“, au ameninţat cu ceva vreme în urmă că se retrag din campionat. În realitate au fost doar „fumigene“ şi s-a făcut tam-tam de dragul senzaţionalului şi, probabil, pentru a se crea o imagine nefavorabilă forului condus de Mihai Persu. Să spunem că trupa lui Costel Chelcea (Flacăra Horezu) este favorită în disputa cu echipa lui Costel Şerban (Luncavăţul Popeşti).

Divizia Onoare

Viceprimarul din Slătioara crede că urcă Măgura

Într-una din seriile Diviziei Onoare (a patra) în care cinci echipe au şanse la locul 1, poziţia de lider este ocupată de Măgura Slătioara. De soarta acestei echipe se ocupă viceprimarul Sorin Romcescu. Domnia sa este convins că programul etapelor rămase de disputat îl avantajează şi Măgura va fi echipa care va urca în Divizia D, în premieră pentru această localitate. În celelalte trei serii situaţia este următoarea: în Seria I este ca şi promovată Olteţul Zătreni, în seria a II-a lupta se dă între Steaua Mânăstireni şi Unirea Tomşani, iar în seria a III-a cele două echipe Topologul (Galicea şi Nicolae Bălcescu) sunt despărţite de un punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe