SE POATE CONSULTA PROIECTUL NOULUI COD FISCAL

luni, 22 mai 2006

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro,

SE POATE CONSULTA PROIECTUL NOULUI COD FISCAL

Începând cu vineri, 19 mai a.c., pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro, poate fi consultat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2007.
            După dezbaterea şi aprobarea proiectului în sedinţa de Guvern, acesta va fi înaintat în procedura de urgenţă Parlamentului, astfel încât dezbaterile să fie finalizate până la 1 iulie 2006.
            Ministerul Finanţelor Publice reaminteşte opiniei publice că proiectul de lege a fost supus dezbaterii reprezentanţilor mediului de afaceri, firmelor de consultanţă şi asociaţiilor profesionale. Este pentru prima dată, în ultimii 16 ani, când o lege fiscală e supusă dezbaterii publice şi întruneşte toate condiţiile pentru a fi publicată în Monitorul Oficial cu şase luni înaintea intrării în vigoare a acesteia, asigurând astfel stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri.
Proiectul de lege va fi discutat în Comitetul Economic şi Social (CES), continuând seria dialogurilor cu reprezentanţii CES din ultimele luni. De asemenea, legile privind TVA, directivele europene privind impozitul pe venit şi cele referitoare la accize au fost discutate cu oficialii Uniunii Europene.
            După publicarea acestui act normativ în Monitorul Oficial, Ministerul Finanţelor Publice este pregătit ca, în cel mai scurt timp (cel mult 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial), să publice inclusiv normele de aplicare care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe