Piratare de soft pentru obţinerea examenului auto

joi, 11 mai 2006

Piratare de soft pentru obţinerea examenului auto

• Doi vâlceni – prinşi de procurorii de la Crimă Organizată după ce vânduseră un soft piratat pentru pregătirea candidaţilor

Doi tineri din Vâlcea, respectiv Adrian Mărăndici, de 19 ani şi Ştefan Doroftea, de 21 de ani au fost prinşi ieri în flagrant de procurorii de la Biroul de Investigare a Infracţiunilor e Criminalitate Organizată şi Terorism Vâlcea şi de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea după ce reuşiseră să pirateze  softul unei firme din Craiova care era autorizată pentru organizarea pregătirii candidaţilor în vederea susţinerii examenelor pentru obţinerea permisului de conducere. După ce au spart codurile din programul de protejare anticopiere Mărăndici şi Doroftea au multiplicat softul şi l-au oferit spre vânzare prin Internet. La cererea doritorilor ei le trimiteau acestora contra cost CD-uri cu softul de pregătire.

Au reuşit să vândă 100 de CD-uri

Pentru programul respectiv firma din Craiova avea însă înregistrate drepturi de autor la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor. „Cei doi tineri au reuşit să pirateze softul şi au transferat datele informatice în mod neautorizat pe suporţi magnetici.” - a precizat subcomisarul Marcel Sărdaru, de la Poliţia Vâlcea. În momentul când au fost prinşi în flagrant cei doi aveau pregătite pentru comercializare 100 de CD-uri, pentru care au pretins şi au primit suma de 2000 de lei noi.

Pistol deţinut fără autorizaţie

Unul dintre vâlceni, Ştefan Doroftea avea de altfel la el şi un pistol cu gaze, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Împotriva ambilor tineri a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor din Legea 161/2003 şi de Legea 8/1996 modificată. Prin rezoluţia procurorului li s-a interzis să părăsească ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe