┬½Nu sunt motive să fiu înjurat!┬╗

joi, 11 mai 2006

Primarul Mircia Gutău se mândreşte cu Râmnicul de azi

«Nu sunt motive să fiu înjurat!»

Cu un program de-a dreptul infernal primarul municipiului Râmnicu Vâlcea  găseşte totuşi timp să rezolve orice solicitare. Pe acest considerent miercuri, 10 mai 2006, la prima oră a dimineţii încercăm să obţinem un interviu de la Mircia Gutău. Şi-l şi obţinem edilul fiind amabil cu noi dar rezolvând concomitent, prin telefon, fel de fel de probleme edilitare şi de administraţie.

# Domnule primar, o întrebare incomodă:

- Vă rog, nu cred că aveţi aşa ceva pentru mine (zâmbind).

# Se spune că terenul din faţa restaurantului Bulevard, recent vândut prin licitaţie, de administraţia locală, ar aparţine domnului Verigeanu. E adevărat?

- Se poate verifica  a cui este fiecare proprietate din oraş. Nu cred că domnul Verigeanu a cumpărat de la proprietarii de acolo teren. Am auzit şi eu fel de fel de zvonuri răutăcioase, dar vă asigur că nici o palmă de teren din municipiu nu a fost acordată nelegal cuiva de când sunt eu primar. Voi respecta legea şi respect legea. Toţi cei care au avut hotărâri judecătoreşti definitive pot confirma acest lucru. Chiar dacă nu am fost personal de acord cu unele dintre ele le-am respectat pentru că aşa este normal.

# Mai spun unii domnule primar că în zona în care se construieşte mall-ul River Plaza s-a modificat PUZ-ul sau PUD-ul de câteva ori în ultimele luni. Aveţi vreun amestec?

- Nu s-a modificat nimic din autorizaţiile iniţiale ale construcţiei la care vă referiţi. Mai mulţi arhitecţi cu experienţă din Vâlcea mi-au sugerat însă că ar fi bine, în interesul evitării unor accidente rutiere şi pentru a câştiga spaţiu pentru parcare, eventual pentru o parcare etajată, subterană, să mutăm strada lângă râu, în aşa fel încât străzile să se intersecteze în zonă toate perpendicular. Am acceptat ideea pentru că vedeţi (nr: începe să deseneze cu multă rapiditate străzile din zonă) într-adevăr se poate face o parcare mai mare iar traficul va fi fluidizat.

# Se mai spune că nu aveţi interes ca echipa de fotbal să promoveze în A. Aveţi sau nu?

- Iniţial nu mă gândeam la o promovare în acest an. Vroiam ca prima dată să definitivăm şi să modernizăm baza sportivă. Să montăm nocturna, scaunele pe stadion, gazonul artificial pe stadionul doi, să alcătuim o echipă robustă care să beneficieze de bune condiţii de pregătire şi abia apoi să ne batem pentru promovare. Pe parcurs am văzut că se poate. Cred că încă se mai poate. În orice caz dacă echipa va promova voi încerca să atrag sursele de finanţare necesare susţinerii acesteia pe prima scenă fotbalistică a ţării, o dorinţă legitimă a râmnicenilor pe care o respect şi o îmbrăţişez.

# Prin zona bălţii din cartierul Nord aţi mai trecut?

- Ştiu la ce vă referiţi. Am trecut aşa cum trec prin tot oraşul. Am mai dărâmat ceva pe acolo, am mai făcut curăţenie şi vă promit că o să igienizăm şi modernizăm şi această zonă.

# Ştrandul a înghiţit câteva miliarde bune. Merită?

- Merită întregul oraş. Peste câteva zile o să-l deschidem oficial şi veţi vedea de ce confort se va bucura fiecare om care va veni aici. Şi vor veni mulţi pentru că puţină lume are bani de litoral. Am vrut să fac pentru râmniceni un mic litoral, cu spaţii de cazare moderne, restaurante, terenuri de sport şi agrement, bazine cu apă dulce şi sărată curate, plajă, grupuri sanitare la nivel european. Indiferent de valoarea investiţiilor fiecare contribuabil din acest oraş merită să beneficieze de confort în vacanţă, să se bucure alături de familie.

# Un nou market se deschide în aceste zile în Râmnic, chiar în centrul oraşului. Vă vor înjura şoferii?

- Mă vor înjura probabil unii invidioşi sau incapabili, unii adversari politici care nu vor şi nu pot să vadă cum arată oraşul acum şi cum arăta acum câţiva ani. Aprovizionarea noului complex comercial se va face numai pe timp de noapte, au fost create noi locuri de parcare moderne, zona este mai bine iluminată şi pe locul unui maidan, a unui teren viran, este acum o clădire modernă. Eu zic că nu sunt motive să fiu înjurat. Sunt mândru de realizările mele şi ale personalului din ADP şi primărie.

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe