Mariana Tîrcă a reuşit eventul

luni, 8 mai 2006

Cupa şi campionatul, la Rulmentul Braşov

Mariana Tîrcă a reuşit eventul

Săptămâna aceasta n-a fost una prea fericită pentru handbalul feminin vâlcean. S-a pus punct unei noi ediţii de sezon competiţional în care s-au ratat toate trofelele posibile în care a fost implicată echipa CS Oltchim Rm. Vâlcea: campionat, Cupa României şi/sau o cupă europeană. Rămânem cu speranţa că, poate, din toamnă...

Iar toate aceste vise pornesc de la vorbele mari, de la promisiunile tot mai puţin credibile cum că la Vâlcea vor sosi vedete de şapte stele. Până acum doar Steluţa Luca (un foc de paie cu evoluţii foarte bune în primele meciuri şi cu o aparentă plafonare în ultimul timp, probabil ca urmare a accidentărilor) şi Valentina Elisei (parcă mult prea mediatizată în comparaţie cu reuşitele la noua sa echipă). Revenind la cele două partide disputate săptămâna trecută între noii centrii de putere ai handbalului feminin românesc (Vâlcea şi Braşov), să spunem că este pentru prima dată, după 25 de ani, când ne depăşesc ardelencele.

 

De cupă ne-au despărţit câteva secunde

Ultima confruntare importantă între Rulmentul Braşov şi Oltchim Rm. Vâlcea a avut loc în cursul săptămânii trecute la Sibiu, în Sala Transilvania, contând pentru finala Cupei României. A fost un meci cum rar ne este dat să vedem. Oltchim a început bine, părea a fi „vioara întâi“ în joc, dar finalul primei reprize a arătat o echipă de nerecunoscut, braşovencele intrând la pauză cu un avantaj de 5 goluri (15-10), demonstrând în acelaşi timp şi stăpânire de sine din partea jucătoarelor antrenate de Mariana Târcă. Aproape că nimeni nu mai credea într-o întoarcere a rezultatului după ce văzuseră cum au zburdat braşovencele pe teren. Am izbutit egalarea, 19-19, şi chiar am trecut în avantaj, scorul fiind 24-22 cu un minut înainte de finalul partidei. Rulmentul a redus din diferenţă, iar vâlcencele au pornit la atac. Puteam ţine mingea mult şi bine, până când fetele noastre ar fi fost sancţionate cu joc pasiv, însă în afara unor durităţi lăsate cu eliminări, am mai avut parte de proasta inspiraţie a Valentinei Elisei, cea care a tras în portăriţa echipei Rulmentul, iar aceasta şi-a repus repede coechipierele pe contraatac. Dacă s-ar fi comis un fault undeva la centrul terenului, timpul s-ar fi scurs în favoarea noastră, însă Tâlvâc (parcă) a faultat în apropierea porţii, motiv suficient pentru arbitrajul părtinitor (a se vedea numărul mare de lovituri de la 7 metri date pentru Rulmentul) să dea o nouă dublă sancţiune: eliminare şi aruncare de la şapte metri. Mai erau două secunde de joc!. Din păcate braşovencele au marcat şi au trimis jocul în prelungiri. Cu două jucătoare în plus pe teren, cu peste 1000 de suporteri înflăcăraţi, elevele antrenoarei Mariana Tîrcă au mărit repede diferenţa şi s-au impus fără probleme: 29-26, iar vâlcenilor le-a rămas să facă ceea ce ştiu mai bine: să conteste arbitrajul! Oare ar mai fi făcut la fel dacă marca Elisei la ultimul atac, dacă nu se pierdea prosteşte acel atac, dacă fetele noastre faultau undeva la centrul terenului sau dacă Tivadar nu marca din lovitura de la 7 metri?

Revanşă tardivă în meciul de campionat

A doua confruntare la un interval de doar trei zile între echipele Oltchim Rm. Vâlcea şi Rulmentul Braşov s-a produs în Sala Sporturilor „Traian“ din Rm. Vâlcea, contând pentru campionatul intern, dar mai bine zis pentru un palmares relativ favorabil vâlcencelor. Am învins, dar n-am câştigat nimic! După o primă repriză dificilă (17-17 la pauză), vâlcencele au sesizat riscul de a deveni penibile dacă nu ar fi învins şi au forţat victorira, câştigând în final cu 31-26.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe