Jucăm finala cu Rulmentul

joi, 4 mai 2006

Handbal feminin / Cupa României

 

Jucăm finala cu Rulmentul

 

fetele noastre vor mai înfrunta la scurt timp echipa Marianei Târcă şi în campionat

 

La adăpostul celor şapte goluri din tur (31-24), Oltchim Rm. Vâlcea a pornit drept favorită pentru calificarea în finală în disputa cu HC Zalău în meciul retur ce s-a jucat joi, 27 aprilie, în Ardeal. Valentina Elisei-Ardean (deosebit de constantă în evoluţii de când a venit la Vâlcea) şi colegele sale au pierdut la Zalău cu 25-21 (la pauză 14-11) dar s-au caligicat graţie victoriei categorice din meciul-tur în ulti-mul act al Cupei României. În acest caz, prin simpla prezenţă în finală unde va întâlni viitoarea campioană, echipa Rulmentul Braşov, formaţia noastră şi-a asigurat şi participarea în Cupa Cupelor. Finala Cupei României se va juca joi, 4 mai, în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Bucureşti.

 

Întâi în finală, apoi în campionat

S-a mai întâmplat de două ori în această primăvară ca Oltchim-ul să joace două meciuri consecutive cu aceeaşi echipă, unul în cupă şi altul în campionat. Mai întâi atunci când a întâlnit în deplasare pe Astral Poşta Câlnău, iar apoi când a primit acasă vizita celor de la HC Zalău. Dacă se vor califica în finală, vâlcencele vor înfrunta de două ori conse-cutiv Rulmentul Braşov, joi, 4 mai, în Cupă, pe teren neutru, la Sibiu, iar apoi duminică, 7 mai, în Liga Naţională, al doilea meci urmând a avea loc în Sala „Traian”. Ambele partide cu formaţia pregătită de Mariana Târcă pot fi pentru Oltchim „momentul adevărului”, vâlcencele dorindu-şi din plin o dublă revanşă pentru eşecul dureros din campionat. Rămâne de văzut dacă vor şi reuşi sau măcar dacă vor izbuti să-şi îndeplinească obiectivul: câştigarea Cupei României.

Braşovencele s-au calificat uşor în finală pentru că în meciurile din semifinale jucătoarele de la Rulmentul au reuşit să obţină o victorie mai clară decât se aşteptau în disputa-tur cu HCM Roman (33-24), deşi la pauză au condus cu 16-15 elevele lui Liviu Paraschiv. Istoria s-a repetat oarecum în returul de la Braşov pentru că la pauză conduceau tot moldovencele (12-10), dar până-n final s-au impus elevele Marianei Târcă, scor final 25-24 pentru Rulmentul Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe