Bogdan Olteanu l-a criticat pe Theodor Stolojan la Vâlcea

luni, 29 mai 2006

 Bogdan Olteanu l-a criticat pe Theodor Stolojan la Vâlcea

Bogdan Olteanu nu a venit degeaba la Vâlcea. Programul vizitei preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost unul extrem de încărcat. Acesta s-a întâlnit cu activul de partid al organizaţiei vâlcene a PNL, a participat la festivităţile legate de împlinirea a 40 de ani de la înfiinţarea Oltchim, a fost la recepţia unei alimentări cu apă în comuna Grădiştea, a luat masa la Mănăstirea Hurez iar după toate acestea, a găsit timp pentru încă două întâlniri: cu presa locală şi cu un grup de oameni de afaceri vâlceni, la Centrul de Afaceri Flandra.

Campanie electorală?

Motivul pentru care Olteanu a început un adevărat turneu prin judeţele ţării este acela de a prelua mesajele din teritoriu, pentru a vedea dacă problemele cetăţenilor corespund agendei Camerei Deputaţilor. Olteanu a negat că deplasările sale în ţară ar avea un scop electoral. „Nu fac campanie electorală pentru că nu sunt alegeri la orizont. Sunt interesat de ceea ce se întâmplă în ţară în acest moment. Nu are nici o legătură cu campania electorală faptul că m-am văzut cu colegii de partid. Problemele de dezvoltare regională nu ţin de un partid sau altul”, a declarat Bogdan Olteanu în cadrul conferinţei de presă.

„Succesul Oltchim se vede peste gard“

Preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat succesele înregistrate de Oltchim. Precizând că succesul societăţii „se vede dacă priveşti peste gard”, Olteanu a făcut comparaţia cu ceea ce s-a întâmplat cu Uzinele Sodice Govora, care au încăput pe mâna unor aşa-zişi investitori strategici, care au distrus gigantul industrial în doar doi ani. Olteanu s-a întâlnit şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Buşe. Cei doi au discutat despre infrastructura judeţului, dar şi despre Coridorul IV European, care ar putea traversa Vâlcea. Acest coridor ar putea avea o mare importanţă pentru judeţul nostru, în perspectiva integrării europene a României. În acest context, Bogdan Olteanu s-a declarat convins de faptul că ţara noastră se va integra la 1 ianuarie 2007.

Bălăcăreală liberală

Olteanu a răspuns şi acuzaţiilor colegului său de partid, deputatul Crin Antonescu, liderul de grup al PNL din Camera Deputaţilor. Zilele trecute, Antonescu îl acuza pe Olteanu că îşi însuşeşte în mod necuvenit indemnizaţia de membru al comisiri de privatizare a CEC. „Nu am să renunţ la retribuţia de la privatizarea CEC şi nici la cea de membru al comisiei de privatizare, doar pentru că mi-o cer Antonescu şi Geoană. Îmi pare rău că Antonescu s-a aşezat în tovărăşia lui Geoană. Răspunderea e mare când vinzi o bancă cu 4 miliarde de euro. Nu mă interesează ce l-a apucat pe Crin Antonescu. Eu am nemulţumiri că nu-l văd pe la Camera Deputaţilor”, a declarat Olteanu. Acesta a recunoscut că dacă ar putea, l-ar schimba pe Crin Antonescu din funcţia de lider de grup al liberalilor din Camera Deputaţilor. „Nu cred că domnul Crin Antonescu are dreptul moral să-i acuze pe alţii. Regret că suntem atât de imaturi politic încât atunci când nu ne întreabă nimeni de sănătate, să răspundem”, a mai spsu Olteanu. În acest moment, un membru al comisiei de privatizare a CEC este retribuit lunar cu suma de 58 milioane lei.  

Naivul Stolojan

Bogdan Olteanu nu s-a abţinut să nu-l critice şi pe Theodor Stolojan. „Mi s-a părut naivă şi contraproductivă ieşirea sa în talk show-ul cu pricina (Marius Tucă Show – n.r.). Cred că nu a reuşit decât să-i îndepărteze şi mai mult pe membrii de partid decât să şi-i apropie”, a comentat Olteanu. Preşedintele Camerei Deputaţilor a admis că remanierea Guvernului este posibilă în orice moment. „Este treaba premierului să-i judece permanent pe miniştri. Oricum, în acest moment premierul analizează activitatea miniştrilor, urmând ca în perioada imediat următoare să ia nişte decizii cu privire la aceştia”, a mai declarat Bogdan Olteanu.

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe