Baschetbaliştii lui Achim sunt la un pas de Divizia A

joi, 25 mai 2006

Baschetbaliştii lui Achim sunt la un pas de Divizia A

 

Cele mai bune cinci echipe din eşalonul secund al baschetului masculin românesc, conform rezultatelor consemnate în primele două faze ale campionatului, s-au reunit săptămâna trecută la Rm. Vâlcea pentru a-şi disputa supremaţia în cadrul unui turneu găzduit de Sala „Traian” în perioada 17-21 mai. Cea de-a şasea formaţie care-a reuşit să treacă de semifinale, CSŞ ITC Constanţa, nu a mai venit la Vâlcea, în primul rând din motive financiare, iar apoi pentru că şansele ei de a merge mai departe, la barajul pentru accederea în Divizia A, erau aproape nule. Aflată printre protagonistele luptei pentru promovare, echipa SCB CSŞ Rm. Vâlcea a izbutit să-şi ducă la bun sfârşit misiunea cu care a pornit la drum la începutul sezonului: o clasare pe primele două locuri, similară cu prezenţa la play-off-ul pentru intrarea în prima ligă a ţării. Baschetbaliştii pregătiţi de profesorul Cristian Achim au câştigat de-a lungul turneului trei partide şi au pierdut doar una singură, în faţa mari favorite, CS Otopeni.

O calificare aşadar normală, preţioasă, istorică, după un sezon în care au câştigat 28 partide şi au pierdut una singură, dar obţinută totuşi în final mai greu decât se aşteptau mulţi, iar cu acest lucru a fost de acord şi Cristian Achim. Iată numele jucătorilor care-au izbutit această splendidă calificare pentru barajul de promovare în Divizia A: Tiberiu Pogăceanu (căpitan de echipă), Vasile Ştefan, Alexandru Gliga, Dragoş Andrei, Teodor Presură, Gabriel Hallai, Lucian Călin, Claudiu Alionescu, Emil Barbu, Alexandru Ghinea, Radu Andrei şi Rareş Paşca.

„A fost un turneu foarte greu pentru noi, în special datorită mizei care-a existat, de a intra în primele două locuri. Sigur că şi valoarea echipelor care-au participat la acest turneu a fost cu mult peste cea a celor pe care le-am întâlnit în prima fază şi apoi la turneul semifinal. A fost ceva mai greu decât de obicei pentru că am întâlnit grupări care aveau în componenţă nişte jucători cu o experienţă uriaşă de joc, mulţi dintre ei care au jocuri prin Divizia A câte aveau ai mei în toată viaţa lor. Să sperăm că vom avea şi la baraj o evoluţie cel puţin la fel de bună ca şi până acum!”, a declarat antrenorul Cristian Achim la finele turneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe