Nicolae Pătru o dă în judecată pe Anuţa Handolescu

joi, 20 aprilie 2006

 Pentru că l-a acuzat că este îndrăgostit de ea,

Nicolae Pătru o dă în judecată pe Anuţa Handolescu

• Acuzaţiile de corupţie au ajuns în budoar

După ce Anuţa Handolescu, prefect de Vâlcea a fost acuzată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Nicolae Pătru de corupţie aceasta a transformat războiul dintre ea şi cei doi vicepreşedinţi într-un circ ieftin de budoar. Acuzaţiile la adresa prefectului au avut drept temă organizarea licitaţiei pentru transportul auto al cărbunelui de la Berbeşti pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea. Nicolae Pătru, preşedintele PRM Vâlcea şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea a început un „război” mai vechi cu prefectul de Vâlcea, Anuţa Handolescu, acuzând-o pe aceasta de faptul că a „tras sforile” la ultima licitaţie organizată pentru stabilirea firmei care se va ocupa de transportul cărbunelui de la Berbeşti pe platforma chimică. Potrivit lui Pătru, omul de afaceri Andrei Alexandru ar fi fost împiedicat de instituţiile statului să participe la licitaţia publică privind preluarea transportului rutier a cărbunelui de la Berbeşti la CET Govora.

De vină este … dragostea

 Atunci când i s-a cerut părerea în legătură cu acuzaţiile Anuţa Handolescu a găsit o explicaţie originală: „Nicolae Pătru este de doi ani foarte îndrăgostit de mine. Ca orice bărbat îndrăgostit, îmi pronunţă mereu numele. A făcut o pasiune pentru mine. Pătru este îndrăgostit de mine de doi ani de zile. Această dragoste obsesivă şi neîmplinită, această patimă imensă îl doare şi suferă foarte mult, de aceea mă provoacă şi face tot ce poate să negociem. Îmi trimite mereu SMS anonime şi flori. Bărbaţii se îndrăgostesc de femeile puternice. Din acest motiv, soţul meu nu mă mai lasă singură, să nu mă agreseze bărbaţii” – a spus prefectul de Vâlcea.
 
Pătru o sfătuieşte pe prima doamnă să se uite în oglindă
 

Pe de altă parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Pătru a spus că nu este îndrăgostit de prima doamnă a Vâlcii şi a sfătuit-o pe aceasta să se … uite în oglindă.,,Bine că nu spune că sunt îndrăgostit de ea de 200 de ani. Este penibil. Probabil doamna prefect nu mai foloseşte de mult oglinda şi-şi ia ca reper fotografiile din liceu. Doamna prefect nu este Elena Udrea, are o vârstă iar fiul meu mi-a spus telefonic că dacă m-am îndrăgostit de babe, întrerupe orice relaţie de familie cu mine” – spune Pătru.

Acţiune în instanţă pentru calomnie

 Mai mult, Nicolae Pătru a anunţat că o va da în judecată pe Anuţa Handolescu pentru calomnie. “Eu nu am vorbit cu ea decât  o singură dată când i-am cerut sala doi pentru o întâlnire de partid şi m-a refuzat pe motiv că nu vrea să politizeze instituţia şi am înţeles-o. O voi da în judecată pentru calomnie şi o voi pune să aducă probe. A zis că i-am trimis SMS, anonime, dar este sigură că sunt ale mele. Voi cere desfăşurătorul mesajelor trimise, se pot verifica uşor. Flori nu i-am trimis niciodată pentru că ştiam cu cine am de-a face, nu am făcut-o nici de 8 Martie când mi-a sugerat presa s-o fac. Nu am făcut-o cu toate că am împărţit flori la aproape toate doamnele din Consiliu.” – s-a mai justificat Pătru. 

Război mai vechi
 
Războiul dintre prefectul Anuţa Handolescu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Pătru este ceva mai vechi. Acum câteva luni prefectul a cerut ca Pătru să fie dat afară de la Consiliul Judeţean. De altfel prefectul şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean se judecă în continuare în instanţă. Acum vicepreşedintele Consiliului Judeţean o acuză pe Anuţa Handolescu că-i hărţuieşte pe primarii opoziţiei prin intermediul instituţiilor de control ale statului. Aceeaşi acuzaţie a fost făcută şi la adresa inspectorului şef al Poliţiei, Adrian Cazan. ,,Voi cere demiterea de urgenţă a inspectorului şef al poliţiei, Adrian Cazan şi a prefectului Anuţa Handolescu. Este inadmisibil modul în care cei doi se folosesc de demnităţile pe care le deţin pentru hărţuirea primarilor sau viceprimarilor opoziţiei. Îi voi cere lui Bodu să iniţieze o acţiune de control asupra activităţii celor două persoane” – a spus Pătru.
Viceprimarul comunei Bălceşti, Andrei Alexandru, membru PRM, s-a plâns că prefectul Anuţa Handolescu l-a ameninţat că-i va face zile fripte dacă nu respectă indicaţiile primite. Viceprimarul nu s-a conformat şi a primit câteva vizite neanunţate. Momentul a coincis perfect cu o acţiune a poliţiei, condusă chiar de şeful poliţiei vâlcene şi una a Gărzii Financiare Olt, care i-au cerut ,,actele confidenţiale ale firmei în original”. Tupeul la costat pe viceprimarul peremist destul de scump: Garda i-a dat o amendă de 360 milioane de lei, plus câte 30 milioane lei pe cap de angajat, pentru că ,,nu au avut la îndemână registrul de inventar”, plus confiscarea unor bidoane de motorină găsite în curte.

Ameninţat cu … amenzi dacă se prezintă la licitaţie
 
Despre omul de afaceri Andrei Alexandru ,Nicolae Pătru este de părere că a fost constrâns să nu participe la licitaţie. „Imediat cum şi-a anunţat intenţia de a participa la licitaţia pentru transportul cărbunelui, Andrei Alexandru, patronul firmei SC Adler SRL, a şi început să aibă necazuri. Au apărut şefii poliţiei dar şi alte instituţii, care s-au pus cu controalele pe acest om.”, a declarat Nicolae Pătru în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit lui Pătru, licitaţia ar trebui contestată. „Mă voi întâlni şi cu preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, căruia îi voi expune această situaţie. Voi cere destituirea de urgenţă a lui Adrian Cazan, şeful IPJ, iar lui Bodu îi voi cere să trimită un control la Gardă. De asemenea, voi cere Ministerului Administraţiei şi Internelor să o demită pe Anuţa Handolescu”, a mai declarat Nicolae Pătru.
   La rândul său, omul de afaceri Andrei Alexandru, stabilit de mai mulţi ani în Austria, spune: „Mi s-a propus să renunţ la licitaţie ca să fiu lăsat în pace, de către avocatul Veronel Rădulescu”. Omul de afaceri spune că preţul real pentru transportul cărbunelui este de 140.000 lei per tonă.

Anda Vlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe