“Guvernanţii sunt specialişti în minciuni şi diversiuni”

joi, 20 aprilie 2006

„Guvernanţii sunt specialişti în minciuni şi diversiuni”

• interviu cu deputatul PSD Aurel Vlădoiu

• Domnule deputat, aţi participat în urmă cu câteva zile la o şedinţă a Biroului Permanent Teritorial al PSD Vâlcea, dar şi la o şedinţă a Biroului Politic. Ce anume s-a discutat acolo?

Este vorba de câteva probleme abordate. În primul rând, s-a luat în discuţie un proiect de hotărâre privind strângerea de semnături pentru lansarea iniţiativei legislative a PSD referitoare la alocarea de subvenţii directe agricultorilor. Amintiţi-vă că în 2004 agricultorii primeau 2,5 milioane lei pentru fiecare hectar cultivat cu orice fel de cultură agricolă, în timp ce în 2006 Alianţa dă subvenţii doar pentru cartof, sfeclă de zahăr şi tutun, nu pentru culturile cele mai importante, cum sunt cele de grâu, porumb, floarea soarelui şi plante furajere. Tot legat de acest subiect, trebuie spus faptul că în programul de guvernare al Alianţei impozitul pe terenul agricol era de 10.000 lei per hectar. Iată însă că impozitul aprobat prin Codul Fiscal este de la 200.000 la 600.000 lei pentru fiecare hectar. Ei dau cupoane pe care pot să le arunce.

• Ştiu că există şi o iniţiativă a PSD privind sănătatea. Ce ne puteţi spune în legătură cu acest subiect?

Este adevărat, PSD pregăteşte o moţiune de cenzură pe tema sănătăţii, un domeniu extrem de sensibil. Legile Sănătăţii aprobate de Parlament şi pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea nu dau speranţe că lucrurile se vor schimba în mod pozitiv. Sănătatea suferă de subfinanţare. Dacă nu găsim soluţii de finanţare, nu sunt şanse prea mari să rezolvăm problemele. Am primit răspunsuri la o serie de interpelări, răspunsuri care m-au nemulţumit total. Am cerut reînnoirea parcului auto al Ambulanţei. Maşinile sunt din anul 1973... Răspunsul a fost că s-au dat două maşini, la Horezu şi Sineşti. De asemenea, am cerut fonduri pentru finalizarea Spitalului Orăşenesc Horezu. Mi s-a răspuns că în 2006 s-au alocat 25 miliarde lei. Pentru finalizare sunt necesare 150 miliarde lei. Dacă se continuă în ritmul ăsta, în 6 ani se termină lucrările. Nu în ultimul rând, am solicitat fonduri pentru realizarea sediului DSP Vâlcea, care acum funcţionează la parterul Spitalului Judeţean Vâlcea în condiţii improprii. De asemenea, nu trebuie uitat că Sanepid este în pericol să rămână în stradă pentru că imobilul este revendicat de foştii proprietari. În altă ordine de idei, vrem să pregătim cât mai serios ziua de 1 Mai, ziua oamenilor muncii. Pe 27 aprilie vom organiza un simpozion la Casa Sindicatelor iar pe 1 mai o manifestare la Călimăneşti.

• Se mai respectă semnificaţia acestei zile?

Pe actualii guvernanţi nu-i mai interesează, pentru ei nu contează această zi. Fiind un partid de dreapta, ei sunt interesaţi de promovarea capitalismului, pentru că ei sunt cei care exploatează forţa de muncă. Guvernanţii aceştia nu au făcut nimic pentru cei care au produs plus valoare... La simpozionul de la Călimăneşti vor vorbi oameni de excepţie, care vor prezenta semnificaţia zilei de 1 Mai pentru cei care-şi câştigă pâinea prin muncă. De asemenea, la Călimăneşti va fi organizată o serbare câmpenească, prin grija primarului Ilie Amuzan.

• Cum apreciaţi că se descurcă actualii guvernanţi?

Un alt punct pe care l-am luat în discuţie în cadrul Delegaţiei Permanente a privit împlinirea a 500 de zile de la preluarea puterii de către guvernul portocaliu, care înseamnă 500 de zile pierdute pentru poporul român. Această guvernare este realmente un fiasco pentru România. Toate ţintele propuse au fost ratate: dublarea pensiilor – praf aruncat în ochii pensionarilor; finanţarea corectă a învăţământului – acest sector extrem de important se află într-o situaţie dificilă iar profesorii au fost minţiţi; reforma din sănătate – zero; infrastructură europeană – nici un kilometru de autostradă realizat! În afară de faptul că sunt specialişti în minciuni, sunt specialişti în diversiuni. Cea mai recentă diversiune a fost pusă la cale de Traian Băsescu, atunci când a spus că s-a păcălit atunci când l-a numit pe Tăriceanu premier. În plus, a nominalizat trei miniştri incompetenţi, dintre care doi numiţi de PD! Azi ţara se confruntă cu cele mai mari inundaţii iar ei dau asigurări că situaţia e sub control. După ei, potopul... Mă aşteptam ca România, fiind condusă de această Alianţă preponderent de dreapta să ajute să se creeze în România o clasă de oameni bogaţi...

• Totuşi, în România şi chiar în Vâlcea sunt oameni bogaţi...

Ştiţi ce se întâmplă? Agenţii economici din judeţul nostru sunt hăituiţi în fiecare zi de organele de control, după ce că sunt puse pe capul lor 320 de taxe şi impozite iar prin ordonanţa nr.92 de aplicare a Codului Fiscal s-au stabilit aberant criterii de performanţă pentru cei care lucrează în acest domeniu: un număr de controale şi amenzi pe care să le aplice! Noi nu avem o ţară de infractori; ar trebui să prevenim greşelile şi eludarea legilor, nu să stabilim criterii de performanţă de acest gen.

• Mai e PSD un partid al corupţilor?

Acest blazon nu e numai al nostru. Am fi foarte mulţumiţi dacă prin condamnarea a trei-patru persoane din PSD, România ar fi curată, dar corupţi sunt şi în alte partide. Cazul Anghelescu – sponsor PD, mama doamnei senator PD specialistă în asfaltări, Dinu Patriciu... Iar lista ar putea continua. Toată lumea a nominalizat un singur partid al corupţilor – PSD, adică exact partidul care a făcut cele mai multe lucruri bune pentru România (intrarea în NATO, circulaţia liberă în Europa, capitolele de aderare încheiate, 8,6% creştere economică în 2004, faţă de 4,1% în 2005). Este normal că orice guvernare erodează dar trebuie să luăm de la fiecare guvern ce a făcut bun pentru România. De aceea, acum, la 500 de zile de la preluarea mandatului de către Alianţă, ar trebui să facem un bilanţ foarte serios pentru a vedea ce a însemnat pentru Vâlcea guvernarea PNL-PD. Dacă stau bine şi mă gândesc, nu e mult de calculat... Asta pentru că Alianţa nu a făcut nimic!
• Octavian HERŢA 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe