Comunitatea locală sprijină River Plaza

joi, 6 aprilie 2006

Comunitatea locală sprijină River Plaza

   River Plaza Mall reprezintă cea mai importantă investiţie care se realizează  în Râmnicu Vâlcea după 1989, promovând standarde complet noi pentru activitatea comerciala. River Plaza este construit într-o zonă cu o locaţie deosebită, în plin centru comercial. Crezul oamenilor care au gândit acest proiect este: “Ştim, vrem şi putem!”. Mall-ul River Plaza din Râmnicu Vâlcea va fi primul centru comercial din această parte a ţării care reuneşte ultimele inovaţii şi standarde internaţionale în materie de comerţ. Zilele trecute am stat de vorbă cu omul de afaceri, Viorel Popescu, principalul artizan al acestui proiect unicat în zonă, care ne-a informt în legătură cu stadiul lucrărilor şi eforturile depuse pentru ca la 1 octombrie 2006, râmnicenii să se bucure de River Plaza Mall
Oferind o combinaţie ideală din punct de vedere arhitectural, social, economic şi demografic, va fi un centru comercial unde se va putea beneficia de relaxare, distracţie şi cumpărături, toate într-un ambient modern şi civilizat.

Valoarea totală a proiectului este de peste 18 milioane euro

Construcţia se remarcă din punct de vedere arhitectural printr-un corp sferic, parte integrantă a complexului, ce reprezintă în acelaşi timp şi elementul de spectaculozitate, îmbinând elementele de originalitate cu cele de funcţionalitate. Structurat pe parter + 5 nivele, depăşind în înălţime 25 m, complexul va fi înnobilat cu finisaje de calitate superioară, lifturi panoramice şi scări rulante.
 
# Cum merge construcţia mall-ului River Plaza, sunteţi în grafic, constructorul respectă planul?
Graficul de execuţie şi eşalonare a plăţilor este în mare parte respectat de antreprenorul general şi subantreprenori. A existat un decalaj foarte mic dar constructorul l-a remediat. Ţelul nostru comun este respectarea termenului de 1 octombrie 2006 pentru finalizarea construcţiei şi sunt convins că va fi respectat.
# Sunteţi mulţumit de calitatea lucrărilor executate până acum?
Nu am ce să reproşez celor de la CONEXVIL în privinţa calităţii. Ştiu că nu este o lucrare uşoară şi urmăresc zilnic totul. Se lucrează cu oameni cu experienţă în domeniu care ştiu că este mai bine şi mai uşor să faci lucrurile bine de prima dată decât să revii ulterior pentru modificări, pentru îmbunătăţiri.
# Care a fost partea cea mai dificilă de până acum? Este influenţată investiţia de creşterea preţului la energie electrică, gaze şi materiale de construcţie?
Au fost destule situaţii care au necesitat profesionalism din partea constructorului. Ştiţi că cel mai greu e până scoţi construcţia din pământ cum se spune, până faci fundaţia. E bine că timpul frumos favorizează lucrările. Nu am avut probleme legate de creşterile de preţuri pentru că avem un contract bun care nu este influenţat de fluctuaţiile de preţuri. Un contract la cheie.
# Cum staţi cu închirierea spaţiilor din Mall? Mai aveţi ceva neocupat?
Foarte puţin. Avem încheiate contracte pe aproape sută la sută din suprafaţă.Nu ne facem probleme pentru că solicitări sunt foarte multe. Cred, fără să exagerez, că am avea clienţi pentru încă două mall-uri de suprafaţa celui pe care-l realizăm.
# Aţi fost ajutaţi în acest proiect, aţi simţit sprijinul comunităţii?
Pot spune că am fost impresionat plăcut de concursul pe care l-am primit de la administraţia locală. Mulţumesc celor din Primăria Râmnicului , Consiliul Judeţean şi Prefectură ca şi salariaţilor serviciilor descentralizate ale statului. Nu au existat disfuncţionalităţi, iar colaborările nu au depăşit cadrul legal al competenţelor şi responsabilităţilor. Serviciile descentralizate nu şi-au depăşit atribuţiile, iar oamenii au manifestat o deschidere permanentă în cadrul păstrării unui cadru legal. Cred că există o dorinţă reală a administraţiei locale de a sprijini investiţiile şi crearea de locuri de muncă şi un progres vizibil al funcţionarilor care se apropie de profesionalism total.
# Lumea care trece prin centrul Râmnicului este uimită de ritmul în care au loc lucrările. E ceva nou, cum aţi impus acest ritm?
Ritmul pare într-adevăr nou pentru Vâlcea. A fost impus de graficul de execuţie. Antreprenorul general a realizat că nu-şi poate primi recompensele financiare decât în măsura în care găseşte soluţii pentru a menţine un ritm ridicat şi o calitate corespunzătoare.
# Doriţi să mulţumiţi cuiva anume din Vâlcea pentru sprijin?
În primul  rând vreau să le cer scuze tuturor râmnicenilor care domiciliază în preajma mall-ului şi cărora probabil le-am creat un disconfort în această perioadă. Îi asigur însă că nu vor regreta în momentul în care River Plaza va fi gata. Vor avea multă modernitate, facilităţi, curăţenie şi o altă imagine a zonei centrale.Aş vrea să-i mulţumesc primarului Mircia Gutău pentru deschiderea manifestată faţă de toţi investitorii şi celor din serviciile publice care s-au comportat faţă de noi, de firmă, cu mult profesionalism.

Traian GUMINSKI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe