Primarul piroman

joi, 9 martie 2006

 Preşedintele obştei de moşneni din Câineni, Ionel Nicolae, e mai mult ca sigur

Primarul piroman

Edilul Niculiţă Fetelea, acuzat de incendiere

   Preşedintele obştei de moşneni din Câineni îl acuză pe primarul acestei localităţi că ar fi implicat în incendierea magazinul şi locuinţei sale. El spune că incendiul s-a produs la doar câteva zile după ce primarul a ameninţat că-l va aranja.

Bănuieli

  În data de 4 martie, casa şi magazinul preşedintelui obştei de moşneni din comuna vâlceană Câineni au căzut pradă unui incendiu devastator. Pagubele se ridică la circa 150 milioane lei. Preşedintele obştei, Ionel Nicolae, spune că nenorocirea s-a petrecut la doar două zile după ce primarul localităţii, Niculiţă Fetelea, l-a ameninţat „că-l aranjează”. Potrivit lui Ionel Nicolae, primarul este supărat că nu şi-a putut impune la conducerea obştei unul dintre oamenii de casă dar şi datorită unor procese penale pe care primarul crede că le are din cauza şeful obştei. Ionel Nicolae este convins că focul a fost pus şi îl suspectează pe primar că ar fi la originea incendiilor. În acest moment, în acest caz a fost începută o anchetă.

Război total

   Războiul dintre primarul liberal al comunei Câineni, Niculiţă Fetelea şi preşedintele obştei de moşneni din zonă este unul care durează de ani de zile. Având la bază motive de ordin politic, conflictul s-a intensificat în preajma alegerilor locale din 2004. La acea vreme, primarul a fost acuzat de candidatul PSD la Primăria Câineni, Ionel Nicolae, că a trucat alegerile. Până la urmă, nu s-a dovedit în vreun fel că acuzaţiile au fost reale. Obştea de moşneni Câineni a fost dintotdeauna mărul discordiei între cei doi. Deşi nu are nici un drept să se amestece în treburile obştei, primarul a încercat mereu să-şi impună omul în fruntea acesteia. O dată cu alegerea lui Nicolae în fruntea structurii, primarul a luat foc. „Mai mulţi oameni din comună mi-au spus că primarul Niculiţă Fetelea a ameninţat în mai multe rânduri că mă aranjează el pe mine. Nu pot spune cu certitudine că incendiul i se datorează lui, dar am bănuieli serioase că ar fi implicat în ceea ce s-a întâmplat. Altfel, nu-mi explic ce s-a petrecut. Relaţia mea cu primarul este una tensionată, mai ales de când a pierdut lupta pentru conducerea obştei”, ne-a declarat telefonic Ionel Nicolae.

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe