Instrucţie cu turcoaicele

luni, 27 martie 2006

Meciuri amicale de mare spectacol în Sala Traian

 

Instrucţie cu turcoaicele

România – Turcia: 43-28 şi 40-29

   Cine iubeşte handbalul şi preferă să vadă un meci amical între echipa ţării noastre, vicecampioană mondială şi oricare alt adversar, are parte de mare spectacol. Aşa s-a întâmplat în cursul săptămânii trecute când în Sala Sporturilor „Traian“ ne-a fost oferit un recital de goluri pe teren şi-o atmosferă de vis în tribune. Dubla confruntare cu Turcia a reprezentat pentru selecţionata României un bun prilej de a arăta vâlcenilor ceea ce a văzut toată lumea la Mondiale. O forţă de temut, un atac exploziv, chiar şi în lipsa Narcisei Lucuşanu sau golgheterei Simona Gogârlă. A fost 43-28 în prima zi, marţi, atunci când turcoaicele nu au ţinut piept decât vreo zece minute în debutul partidei (7-6), scor după care pe teren nu a mai existat decât o singură echipă. Cu Valentina Elisei-Ardean şi Iulia Puşcaşu în zi de graţie (10 şi respectiv 8 goluri înscrise), România şi-a permis orice. Româncele au pornit ca din tun şi în a doua partidă de miercuri (4-0 după 5 minute), dar totuşi confruntarea a fost mult mai echilibrată ca prima, la un moment dat turcoaicele apropiindu-se până la 23-20. Elevele lui Tadici şi Muşi au înscris mai puţin, oaspetele mai mult, diferenţa fiind făcută în ultimele minute când de la 34-29, favoritele tribunelor „au închis poarta” şi s-au detaşat până la 40-29. Coincidenţă sau nu, cele trei handbaliste pe care Oltchim a anunţat că le va avea în lot până la finele sezonului, Ionela Gâlcă, Steluţa Luca şi Valentina Elisei au fost cele mai prolifice jucătoare de această dată. Luca a înscris 7 goluri, Gâlcă a reuşit 6, iar Elisei a marcat de 5 ori.

Antrenorii români au fost mulţumiţi

  Cei doi tehnicieni români, Ghiţă Tadici şi Dumitru Muşi, au fost de acord că „dubla” amicală cu Turcia şi-a atins scopul: formarea unui nucleu de jucătoare din campionatul intern, oricând viabile să le înlocuiască pe vicecampioanele mondiale din Rusia. „Jucătoarele debutante s-au străduit să joace bine şi mă refer la Iulia Puşcaşu sau Carmina Tiţa, chiar şi Livia Iştiloc. Le-am dat câteva şanse unor handbaliste dar este foarte importantă atitudinea lor şi felul cum se vor comporta în continuare” a spus selecţionerul Tadici la finele celor două meciuri, adăugând că în cazul în care lucrările de renovare la sala din Oradea nu vor fi terminate la timp, probabil că meciul de calificare cu Serbia-Muntengru va avea loc la Bucureşti. Secundul Dumitru Muşi a completat: „Turcia a reprezentat o altă etapă de parcurs în vederea meciurilor de calificare pe care trebuie să le susţinem cu Serbia-Muntenegru. Încercăm în continuare să găsim nişte plusuri la jucătoarele din campionatul intern. A existat entuziasm şi suntem mulţumiţi că majoritatea celor selecţionate au risipit efort. Din păcate, faza de concentrare, adică apărarea, au tratat-o puţin cu superficialitate.

Probabil din ideea de a se remarca“.

Remarcatele dublei amicale

 

  Printre remarcatele selecţionerului Ghiţă Tadici s-au numărat Iulia Puşcaşu, Valentina Elisei, Carmina Tiţa, Corina Demeterca, dar şi Valeria Beşe-Motogna, care-a revenit după o absenţă de doi ani de zile la lotul naţional al României. Ba mai mult, a afirmat că va miza în continuare pe jucătoarea pe care-o antrenează la HC Zalău, cel puţin pentru faza de apărare. Acolo unde, uneori, mai se creează unele lacune.

Teodor Florescu a asistat la meciuri

Miercuri, sponsorul principal al echipei Rulmentul Braşov, vâlceanul Teodor Florescu, n-a ratat ocazia de a vedea la lucru naţionala României. O altă persoană importantă care-a ajuns la acel meci a fost Mariana Târcă, antrenoarea echipei de la poalele Tâmpei, cândva pe banca tehnică şi a Oltchim-ului. Poate şi pentru a-şi urmări eleva, Mihaela Tivadar, pe care antrenorii Tadici şi Muşi au trimis-o minute bune pe teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe