Comisarii de mediu ameninţaţi cu bătaia

miercuri, 22 martie 2006

 Comisarii de mediu ameninţaţi cu bătaia

„Este vorba despre patronul unei societăţi comerciale din Slatina, Trans Company Andrei SRL, unde am descoperit nereguli grave la unul dintre punctele de lucru din localitatea vâlceană Bălceşti.” –a spus Tiberiu Berbece, comisarul-şef Gărzii Regionale de Mediu.

   Comisarii de mediu din Vâlcea au fost ameninţaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate comercializarea produselor petroliere cu bătaia atunci când au mers în control la firma respectivă. Situaţia este mai puţin obişnuită, astfel că Tiberiu Berbece, comisarul şef al Gărzii Regionale de Mediu a decis să depună plângere penală împotriva persoanei respective pentru ultraj. “Este vorba despre patronul unei societăţi comerciale din Slatina, Trans Company Andrei SRL, unde am descoperit nereguli grave la unul dintre punctele de lucru din localitatea vâlceană Bălceşti.” –a spus Ion Visalon, comisarul-şef adjunct al Gărzii de Mediu Vâlcea. Comisarii au vizitat societatea respectivă şi în urmă cu o săptămână, dispunând remedierea deficienţelor, dar acest lucru nu s-a făcut. În ultima săptămână comisarii de mediu au efectuat şapte controale planificate şi au aplicat trei amenzi în valoare de 22 de milioane lei. Au fost efectuate şi şapte inspecţii neplanificate, soldate cu o amendă în valoare de 350 de milioane de lei.
Societatea din Slatina a fost amendată pentru lipsa autorizaţiei de mediu în urma controlului de al Bălceşti. Pe baza Ordonanţei 195/2005 a fost sistată activitatea. În această perioadă inspectorii de mediu au sancţionat şi trei societăţi din judeţul Vâlcea cu câte 500, respectiv 1.000 de lei noi pentru eliminarea şi depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor şi pentru evacuarea apelor de zăcământ fără asigurarea epurării corespunzătoare a acestora. Controalele privind salubrizarea localităţilor se efectuează permanent. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe