Comentarii

miercuri, 22 martie 2006

Comentarii

        De Tiberiu Pîrnău

Director cu tupeu de borfaş 

Unii dintre directorii de instituţii publice din Vâlcea, se cred mici Dumnezei, care pot tăia şi spânzura după bunul plac. Zilele trecute am primit un mesaj voalat de ameninţare de la un astfel de directoraş vremelnic. Pe individul cu pricina l-au deranjat câteva note jurnalistice în care ziariştii noştri nu l-au zugrăvit în culori prea luminoase. Şeful de instituţie a fost obişnuit de o anumită parte a presei locale să i se închine numai „imnuri de slavă“ şi de aceea a avut această atitudine. Ros de microbul răzbunării, directorul uns în funcţie de preşedintele executiv al PD Vâlcea, Romulus Bulacu, a început să caute prin documentele instituţiei informaţii despre firma care editează ziarul. Nu numai că a căutat informaţii, cu care să ne „înfunde“, dar s-a şi lăudat după aceea, că ne poate oricând „arde“ (ce-o fi însemând acest lucru?). Pe respectivul director îl paşte acum un proces, pe care i-l vom intenta cât de curând pentru dezvăluirea anumitor informaţii de natură confidenţială unui ziarist. Pe colegul de la o publicaţie cotidiană îl vom chema în instanţă să confirme acest lucru.
 
Mercenarii au ieşit la vânătoare
 
Mercenarii din presa locală pregătesc un atac furibund împotriva directorului general al Oltchim, Constantin Roibu. Scandalul în care vor să-l implice pe directorul Oltchimului, pe fiul acestuia şi pe primarul Mircia Gutău este legat de BILLA. Ziariştii de la o subredacţie a unui ziar regional, care pentru câţiva arginţi sunt în stare de orice, încearcă să plaseze ancheta defăimătoare în altă publicaţie pentru că (se pare) ei au deja contract cu Oltchimul. Curat, murdar! Aceştia nu sunt la prima ispravă de gen; aşa au procedat până acum şi cu Dumitru Becşenescu – Antares, Constantin Pop – Gardienii SRL şi Maria Tudor – Uzina Mecanică.
 
Pentru cine lucrează Nicolaescu – ITM?

Ion Nicolaescu, inspectorul şef al Inspectoratului de Muncă Vâlcea are ce are cu River Plaza. Acţionând parcă teleghidat, Nicolaescu trimite săptămânal echipe de inspectori pe şantierul viitorului mall (peste 10 inspectori!). ITM-ul îi ia la bani mărunţi pe munctorii de pe şantier, în dorinţa de a aplica cât mai multe amenzi pentru munca la negru. Astfel, că la fiecare trei-patru zile sunt pierdute două-trei ore de muncă pe şantierul River Plaza unde se lucrează aproape flux continuu, după un grafic foarte bine stabilit. Îi înţelegem dorinţa inspectorului şef de a ieşi cât mai bine în ochii şefilor de la Bucureşti, la numărul de amenzi, dar îi spunem că ceea ce face domnia sa seamănă (şi subliniez cuvântul - seamănă) mai mult cu o hărţuire financiară sau politică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe