Preşedintele Buşe aduce SMURD la Vâlcea

joi, 9 februarie 2006

  Preşedintele Buşe aduce SMURD la Vâlcea

Începând din acest an, judeţul Vâlcea va beneficia de servicii SMURD. La solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, coordonatorul SMURD, dr. Raed Arafat s-a deplasat în cursul zilei de ieri la Râmnicu Vâlcea, pentru a purta o primă serie de discuţii privind înfiinţarea unui serviciu în judeţ. Astfel, vor fi achiziţionate 4 maşini de intervenţie dotate cu aparatura medicală necesară. Costul total al acestora se ridică la circa 300.000 euro. Au fost identificate deja 4 locaţii în judeţ: Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Berbeşti şi Brezoi. Cel mai probabil, serviciul SMURD va fi operativ în Vâlcea la începutul iernii 2006-2007.

Etape

La sfârşitul acestei luni, coordonatorul SMURD va purta noi discuţii cu autorităţile vâlcene, pentru conturarea mai clară a acestui proiect. După aceea, vor urma etapele fireşti pe care le presupune un asemenea proiect: instruirea personalului, selecţia, organizarea licitaţiei în vederea achizionării maşinilor etc. O maşină complet utilată va costa circa 75.000 euro, în aceşti bani intrând şi achiziţionarea unui echipament telemedical pentru transmiterea operativă a informaţiilor. Arafat a precizat că SMURD nu înlocuieşte serviciul de ambulanţă, ci îl completează. În acest moment, SMURD are puncte de lucru în mai multe oraşe ale României, printre care Târgu Mureş, Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Cluj. Planul conducerii SMURD este ca în câţiva ani să cuprindă toată ţara.

Iniţiativă

„Este nevoie de SMURD pentru că avem în judeţ magistrala care leagă Râmnicul de Sibiu, dar şi drumuri tot mai aglomerate şi implicit, accidente destul de grave. Cele 4 maşini vor putea fi plătite în leasing pe o perioadă de trei ani. De asemenea, sunt necesari 70 de oameni, 15 dintre aceştia urmând a fi asiguraţi de Spitalul Judeţean”, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, iniţiatorul proiectului. În anul 2003 a mai fost o tentativă a implementare în judeţul nostru a unui proiect asemănător, însă conducerea Ambulanţei s-a opus atunci, din raţionamente, cel mai probabil, de natură economică.

• Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe