|sâmbătă, decembrie 4, 2021
  • Follow Us!

Deputatul Ungureanu a votat pentru privilegii 

Din „jurnalul“ unui parlamentar

Deputatul Ungureanu a votat pentru privilegii

• parlamentarul vâlcean spune însă că a făcut-o pentru colegii săi amărăşteni
 

   Deputatul liberal Petre Ungureanu este unul dintre aleşii neamului care au votat pentru privilegii. În schimb, colegul său Emilian Frâncu a dat un vot negativ proiectului de lege prin care parlamentarii sunt mai egali decât alţii.
  Ungureanu nu consideră că drepturile incluse în respectivul proiect de lege rerezintă privilegii în adevăratul sens al cuvântului. În plus, deputatul consideră că încercările liderului PD, Emil Boc de a trage spuza pe turta democraţilor nu au avut efectul scontat. Ungureanu a explicat în cadrul unei conferinţe de presă de ce proiectul de lege privind privilegiile parlamentarilor a suscitat atâtea controverse.
   „Rugămintea premierului în faţa grupurilor parlamentare PNL şi PD a fost aceea de a se trimite la comisii acest proiect de lege – ţinându-se cont şi de rugămintea preşedintelui Traian Băsescu, pentru rediscutarea lui în plen. Faptul că proiectul de lege nu a mai fost rediscutat se datorează atitudinii ciudate a preşedintelui de grup parlamentar din partea PD, care nu a mai cerut rediscutarea”, a declarat deputatul Petre Ungureanu.
Potrivit lui Ungureanu, parlamentarii nu rămân decât o clasă socială menită a face legi bune. Pentru a face asta ei au însă nevoie de salarii bune, mai crede deputatul. Pentru a nu lăsa impresia că se gândeşte doar la propriul interes, liberalul a mai spus că a votat pentru privilegii din convingeri nobile. „Eu oricum nu voi beneficia de pensie de la Parlament. Fiind avocat, cotizez de ani buni la un fond privat de pensii şi nu mă voi putea plânge; oricum, un avocat nu iese din această meserie decât cu picioarele înainte. Eu vreau pensie pentru oameni ca Mircea Ionescu Quintus, care a fost preşedinte al Senatului şi nu are decât o pensie de 2,9 milioane lei”, a mai declarat Petre Ungureanu.

• Octavian HERŢA

 

Leave a Response