Traian Băsescu, în vizită la mine acasă

miercuri, 11 ianuarie 2006

Traian Băsescu, în vizită la mine acasă 

        Zilele acestea m-am tot gândit: dacă atunci când trebuie construit un pod vine preşedintele României să supravegheze lucrările, dacă atunci când stâncile blochează un drum, vine preşedintele României, înseamnă că ori de câte ori în România se întâmplă ceva cât de cât important în domeniul infrastructurii, vine preşedintele României. Şi m-am mai gândit la o chestie; dacă tot e Traian Băsescu prin Vâlcea, poate îl chem şi eu atunci când o fi vreo asfaltare la mine în cartier. Ştiţi de ce? Pentru că Băsescu aduce noroc; pe unde merge el, lucrurile merg mai bine. Promit că o să mă port frumos cu domnul preşedinte: dacă o să fie de acord, îl chem la mine acasă să-i fac un ceai, dacă treaba merge strună cred că-i pregătesc şi un sandwich şi, înainte de plecare mi-ar place să-i dăruiesc un fes mai şmecheros decât ăla din ’82, pe care-l tot poartă de vreo săptămână.
         Stând strâmb şi judecând drept, cred că e ceva în neregulă în ţara noastră. Nu ştiu de ce, dar suspectez bolovanii de pe Valea Oltului că sunt fani ai lui Băsescu. Aţi văzut cum se grăbesc ei să se prăbuşească în direcţia preşedintelui? Nici Anuţa Handolescu, nici Dumitru Buşe, nici măcar Gheorghe Dobre nu au reuşit să-şi atragă simpatia bolovanilor. De unde, mă gândesc eu, Traian Băsescu are mare priză la bolovani.
        Răuvoitorii au sărit repede să spună că Băsescu profită de nenorocirile României pentru a-şi face capital de imagine. Eu spun altfel: nenorocirile profită de Traian Băsescu pentru a se produce. Păi, uitaţi-vă cu atenţie la ce s-a întâmplat în ultimul an de zile: nici nu s-a instalat bine fostul primar al Capitalei la Cotroceni, că nenorocirile au dat năvală. Eu cred că atâta aşteptau: să vină bietul om la conducerea ţării, pentru a-l copleşi. Amănuntul nesemnificativ că lui Traian Băsescu pare a-i face plăcere să dea fuga să facă poze cu muncitorii care lucrează duminica la Mărăcineni şi pe Valea Oltului, nu vine decât să confirme legătura inextricabilă dintre preşedinte şi calamităţi. Eu zic aşa: domnule preşedinte, cum fac şi eu să vă invit pe strada mea cu ocazia proximei asfaltări? Se poate face o programare la secretariatul dumnevoastră? Aştept cu nerăbdare vizita dumneavoastră!

(Octavian HERŢA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe