Traian Băsescu a rămas preşedinte doar pentru Partidul Democrat

miercuri, 11 ianuarie 2006

Nu s-a putut abţine!
 
Traian Băsescu a rămas preşedinte doar pentru Partidul Democrat
 
 • preşedintele „apolitic“ i-a chemat pe şefii pedişti vâlceni la ordine, a avut întâlniri conspirative cu aceştia, au stat la taclale prin vile somptuoase pe teme absolut politice
 

Vacanţa preşedintelui Traian Băsescu şi a familiei lui în judeţul Vâlcea a săpat un şanţ uriaş între pediştii şi liberalii vâlceni, membrii ai Alianţei DA. Pe tot parcursul şederii în Valcea, Băsescu s-a comportat, în afara programului oficial, ca un veritabil conducător al PD-ului şi nu a dat două parale pe reprezentanţii celorlate partide politice. I-a chemat pe şefii pedişti locali la ordine, a avut întâlniri conspirative cu aceştia, au stat la taclale prin vile somptuoase pe teme absolut politice. Preşedintele „apolitic“ a dovedit încă o dată că nu poate fi preşedinte peste toţi românii, peste toate partidele. Ce l-ar fi costat pe Traian Băsescu, că tot s-a întâlnit cu prefectul şi el „apolitic“ Anuţa Handolescu, primarul Mircia Gutău şi senatorul inexistent Dorel Jurcan, dacă ar fi avut întrevederi de câteva minute şi cu preşedinţii PNL – Emilian Frâncu şi PC – Dumitru Buşe, că în fond sunt cu toţii în aceeaşi barcă a Puterii? I-am văzut cu această ocazie ieşind din umbra culiselor de partid pe consilierii judeţeni: Romulus Bulacu, preşedintele executiv al PD Vâlcea, patronul de la Minet SA şi Samuel Vâlcu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Vâlcea, care s-au transformat peste noapte în specialişti – pirotehnişti, alpinişti, drumari şi ceferişti. Cei doi l-au însoţit pretutindeni pe preşedintele PD-ului – Băsescu, la Câineni de vreo trei ori, la Ocnele Mari o dată, la masă la Episcopie, la Vila de Protocol de la Olăneşti (însoţiţi de neveste) şi l-au aşteptat cuminţi la Hotelul Belvedere din Băile Govora, aparţinând lui Mihai Handolescu, soţul doamnei prefect. Întrebat de ce s-a întâlnit mai mult cu membrii PD, Traian Băsescu a răspuns cu dezinvoltură că nu este adevărat. "Eu mă întâlnesc cu oricine, indiferent că este de la de la PSD, de la PRM, de oriunde. N-are importanţă", a spus şeful statului.

 „Mutuligă“ Jurcan şi Sfântul Ion
 
Prezenţa la Vâlcea a preşedintelui a înviorat atmosfera şi în sânul PD-ului local. L-am văzut mai activ ca oricând pe „Mutuligă“ Jurcan, senatorul „performant“ şi mai nou „uşier de serviciu“. Mai mult decât atât pediştii au organizat şi o petrecere de Sântul Ion. Mare lucru pentru ei, cei mai mulţi dintre aceştia fiind recunoscuţi pentru zgârcenia lor ieşită din comun. De această dată, cel care a dat cu bâta-n baltă a fost primarul Mircia Gutău, care dintr-un sentiment de solidaritate excesiv cu şeful Jurcan a declarat că la PD „faptele vorbesc“ şi că pentru ei nu este importantă imaginea în presă. O enormitate mai mare ca aceasta nu ne-a fost dat să auzim de multă vreme. Păi măi neicuşorilor, cum află vâlcenii – votanţii, cei care v-au instalat în funcţii ceea ce faceţi pentru ei, nu din presă? Dându-ne nouă cu „flit“ le daţi şi lor – alegătorilor dumneavoastră. Logică elementară.
 

Bodo a dormit în patul lui Ceauşescu       

 Bogdan Marin şi soţia sa Ioana Marin, fiica preşedintelui Băsescu s-au bucurat din plin săptămâna trecută de beneficiile de a face parte din familia prezidenţială. Au fost cazaţi la fosta vilă a lui Ceauşescu din Olăneşti, mai precis în camera fostului preşedinte al României.
 

„Cina cea de taină“ în variantă pedistă 

Sâmbătă după-amiază, preşedintele Traian Băsescu a fost aşteptat ore bune la Hotelul Belvedere din staţiunea Băile Govora de conducerea PD Vâlcea, în frunte cu prefectul „apolitic“ Anuţa Handolescu. Senatorul Dorel Jurcan cu soţia, Anuţa Handolescu cu soţul (patronul hotelului), Romulus Bulacu cu soţia, Samoil Vâlcu cu soţia şi alţi membri marcanţi ai PD-ului. Din nefericire pentru ei, Băsescu şi-a schimbat brusc programul şi nu a mai ajuns la „cina cea de taină a pediştilor vâlceni“.
 
 Frâncu taxează lipsa de eleganţă a preşedintelui Băsescu

 În zilele în care preşedintele Traian Băsescu s-a aflat la Vâlcea am observat că alături de el s-au aflat în permanenţă figuri marcante ale Puterii politice vâlcene. Toată „floarea cea vestită“ a Alianţei DA a mişunat pe la Câineni şi Ocnele Mari în jurul fesului prezidenţial de firmă. Totuşi, nu l-am zărit în zonă pe preşedintele PNL Vâlcea Emilian Frâncu. Pe liderul liberal l-am întrebat care a fost motivul absenţei sale de lângă preşedintele portocaliu, iar răspunsul a venit sec şi fără echivoc: „Consider că neavând nici un fel de atribuţii administrative rolul meu acolo ar fi fost pur decorativ. De altfel, eu am ţinut în permanenţă legătura cu primarul liberal al localităţii Câineni, domnul Fetelea, care m-a informat în legătură cu situaţia lucrărilor. M-a mirat însă că în vacanţa de patru zile petrecută în Vâlcea, preşedintele nu s-a gândit niciodată să invite deputaţii de la celelalte partide la dialog. Domnia sa a preferat să-şi petreacă vacanţa doar cu figurile cunoscute din PD.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe