CET Govora nu a câştigat nici o partidă într-o competiţie organizată la Rm. Vâlcea!

miercuri, 25 ianuarie 2006

CET Govora nu a câştigat nici o partidă într-o competiţie organizată la Rm. Vâlcea!

Figurante în Cupa României

 

în finală, Biandra Târgovişte a învins Sportul Studenţesc

 

Pentru că prezenţa în Cupa României nu a fost obligatorie în rândul divizionarelor A de baschet feminin, competiţia de la Rm. Vâlcea nu doar că a excelat întrun nedrept anonimat, însă oarecum meritat având în vedere slaba mediatizare a evenimentului, ci s-a remarcat din start printr-o serie de neînţelegeri legate de sistemul de desfăşurare. Un mucalit spunea că, din moment ce erau şapte echipe, trebuiau să se facă şapte „grupe“ cu câte o echipă în fiecare grupă, astfel încât să nu mai fie nemulţumiri şi toate să termine în grupe pe primul loc! Probabil fetele noastre de la CET Govora ar fi produs surpriza şi ar fi ieşit în acest caz pe locul 2 în „grupă“. Lăsând gluma deoparte, să observăm faptul că „grelele“ Biandra Târgovişte şi ICIM Arad nu au făcut parte din grupa cu CET Govora.

Am avut parte, e drept, de favorita Federaţiei, echipa Sportul Studenţesc, cea care a avut-o antrenoare mult timp pe preşedinta Federaţiei feminine, Carmen Brănişteanu. Cealaltă adversară a vâlcencelor a fost „U“ Banca Transilvania Cluj-Napoca, echipă pe care o puneam adesea la respect cu puţini ani în urmă.

În grupa celor trei echipe dintre care una a fost CET Govora, rezultatele ne-au fost defavorabile. După prima partidă din grupa noastră, când Sportul Studenţesc le-a învins cu scorul de 60-42 pe clujence, era clar că CET-ul avea nevoie doar de un succes pentru a accede în semifinale, iar şansa noastră a fost irosită în chiar prima partidă, atunci când am pierdut la doar două puncte diferenţă întâlnirea cu ardelencele: 51-53. Era evident deja că misiunea vâlcencelor devenise imposibilă, iar Sportul Studenţesc nu a avut milă cu noi, scorul de 75-50 spunând aproape totul.

În cealaltă grupă, aşa cum era normal, pe primele poziţii s-au clasat Biandra Târgovişte şi ICIM Arad, celelalte echipe, Olimpia Bucureşti şi CSU Oradea făcând, la fel ca şi echipa noastră, doar figuraţie. Cel puţin pentru bucureştence prilejul de a înfrunta pe orădence le-a adus un binemeritat succes.

În semifinale favorita Biandra n-a stat la discuţii cu clujencele şi au administrat un categoric 81-44, iar Sportul Studenţesc a furnizat „surpriza“ eliminând pe BC ICIM Arad. Aşa că, în finală, studentele au avut ca adversară cea mai bună echipă de baschet feminin din România, Biandra Târgovişte, care a învins Sportul Studenţesc cu 61-50, şi aşa s-a scris istoria unei competiţii altminteri interesantă, însă disputată cu sala goală şi cu nişte baschetbaliste vâlcence ce ne fac să ne îndoim de valoarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe