Sporturi

miercuri, 21 decembrie 2005

FLASH Sport

Baschet

Silvia, în semifinalele Jocurilor Francofoniei

Comportarea echipei naţionale de baschet senioare a României la Jocurile Francofoniei de la Niamey (Niger) a fost excelentă, fetele noastre ajungând până în semifinale. În prima fază a competiţiei, în meciurile din grupă, elevele lui Ioan Valerian au obţinut patru victorii cu patru ţări africane (81-49 cu Niger, 81-66 cu Mali, 86-42 cu Tunisia şi 101-71 cu Madagascar), dar şi o înfrângere (76-80 cu puternica selecţionată a Franţei).  Româncele, între care se află şi jucătoarea echipei CET Govora, Silvia Ondreikovics (foto), au jucat luni, 19 decembrie, partida din semifinale cu Senegal.
 
Bianca Barbu merge la naţionala de cadete
Tânăra baschetbalistă vâlceană, Bianca Barbu, se află de joi, 15 septembrie, la Alexandria, acolo unde s-a alăturat celorlalte jucătoare selecţionate în lotul naţional de cadete al României (cu fete născute în anul 1989). Tinerele baschetbaliste vor efectua în această localitate un stagiu prelungit de pregătire, de două săptămâni, care se va încheia cu puţin timp înainte de Anul Nou, mai precis pe 29 decembrie.
 

Balcaniada de juniori, în anonimat la Vâlcea

Timp de trei zile, în perioada 20-22 decembrie, Sala „Traian” din Rm. Vâlcea va găzdui Turneul Internaţional Balcanic de baschet rezervat juniorilor. Naţionala juvenilă a ţării noastre, compusă din jucători născuţi în 1988, este pregătită de antrenorul principal Florin Mirică şi de antrenorul coordonator Constantin Ioan.

 

Haltere

Un vâlcean, cu lotul naţional la Chişinău

Tânărul halterofil vâlcean de doar 13 ani, Alexandru Şandru – clasat pe locul 10 în Topul celor mai buni sportivi în anul 2005, ierarhie alcătuită de DSJ Vâlcea – este prezent de la începutul acestei săptămâni la Chişinău, împreună cu lotul naţional de juniori din care face parte, la un bilateral între loturile reprezentative ale României şi Moldovei. Întâlnirea internaţională se desfăşoară de luni, 19 decembrie, iar sportivul legitimat la CS Chimia concurează la categoria 40 de kilograme. Antrenorul Gheorghe Dinu (foto) ne-a spus că Şandru este unul dintre cei mai talentaţi sportivi pe care-i pregăteşte, dovada cea mai bună în acest sens fiind şi faptul că a fost chemat la Centrul Olimpic de haltere al ţării noastre, care efectuează antrenamente la Bistriţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe