Secretul amenajării unei cămări de dimensiuni mici

marți, 13 august 2019

 

sursa foto: pixabay.com

Organizarea cămării trebuie să fie plănuită într-un mod strategic, pentru ați exploata cât mai mult spațiul mic de care dispui. Pentru a face acest lucru, trebuie să te gândești, în primul rând la nevoile tale frecvente. Ce ingrediente utilizezi cel mai des în bucătărie? Folosești cămara strict pentru alimente sau și pentru alte obiecte de gătit din bucătărie? Răspunsul la aceste întrebări este primul pas pe care trebuie să-l faci.

Apoi urmează reamenajarea fizică a întregului spațiu.

Alege sisteme de rafturi special confecționate pentru a suporta greutățile mari, de preferat din metal sau lemn și nicidecum din plastic. Recipientele mai mici în care vei depozita diverse lucruri – cutii, coșuri, lăzi – trebuie să fie din materiale cât mai naturale și durabile în timp, pentru a permite circulația aerului și pentru a rezista la umiditate sau căldură.

Colțarele sunt o altă soluție ideală pentru spațiile înguste. Cu cât ai mai multe rafturi, cu atât ai mai multe posibilități de a te folosi de fiecare centimetru liber din cămară. Iar când nu mai rămâne loc pentru rafturi, poți monta pe pereți și tavan un grilaj sau o plasa din metal de care să agăți diverse lucruri – de la ustensilele de bucătărie, la funiile de ceapă și usturoi sau la plasele cu legume și fructe.  

Secretul unui spațiu organizat: etichetele!

Ce poate fi mai potrivit pentru a organiza orice fel de spațiu – de la birou, la garaj, la camera celui mic, dar mai ales la cămară, dacă nu etichetarea obiectelor și a recipientelor în care ții alimentele?

Etichetele autoadezive sunt exact ceea ce îți trebuie în cazul de față. În magazinele de profil ce se ocupă cu fel de fel de echipamente și consumabile dedicate industriei de retail, logistică și marketing se găsesc sub numele de etichete pentru imprimante și pot fi de un real folos și în gospodarie. Cu ajutorul unui aparat de dimensiuni mici, poți aplica aceste etichete oriunde dorești – pe borcane, cutii, pungi sau chiar pe rafturi – și poți scrie pe ele informații prețioase despre obiectele respective, care te vor ajuta să economisești timp. Ba mai mult, poți folosi astfel de etichete și în frigider, pentru a face surprize celor dragi lăsându-le mesaje haioase pe pachetele cu alimente.

Ordine, ordine și iarăși ordine

Pentru a folosi într-un mod practic spațiul restrâns de care dispui este indicat sa aranjezi pe rafturi produsele alimentare în ordinea în care știi că le folosești mai des. De exemplu, borcanele cu murături și dulceață stau cel mai bine pe rafturile cele mai de jos, pentru că nu ai nevoie de ele până la iarnă. Pe rafturile din mijloc, care îți sunt mai la îndemână, așează alimentele pe care le consumi des și de care ai mereu nevoie în bucătărie - cereale, ulei, condimente, mirodenii etc. Iar pe rafturile de sus, poți pune articolele consumabile - șervețele, bureți de vase, prosoape de hârtie etc., dar și conservele cu legume sau carne pe care le utilizezi doar ocazional.

De asemenea, ordinea așezării alimentelor pe rafturi, trebuie și ea făcută într-un mod isteț. În acest sens, poți pune mai în spate rezervele de alimente sau alimentele care au termen de valabilitate mai mare, iar în față, la îndemână, pe cele pe care le vei folosi zilnic și produsele care trebuie consumate mai repede.

Urmând aceste trucuri simple, dar extrem de practice, te vei putea bucura de o cămară bine și corect organizată și de mai mult spațiu în bucătărie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe