16 percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri de risc; au fost descoperite cinci plantaţii de cannabis cu peste 668 de plante

marți, 13 august 2019

16 percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri de risc; au fost descoperite cinci plantaţii de cannabis cu peste 668 de plante

 

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat marţi 16 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a judeţului Vâlcea, în urma cărora au fost descoperite cinci culturi de cannabis, cu peste 60 kilograme de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificate 5 culturi outdoor de canabis, constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare, 1,5 kilograme cannabis, 20 de comprimate ecstasy, 2 ţigarete confecţionate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 39 de telefoane mobile şi 18 cartele SIM, 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., suma de 400 de euro şi 4.480 de lei, autoturisme şi alte bunuri ce urmează a fi indisponibilizate.

Cantitatea de cannabis rezultată de pe culturile astfel depistate este de cel puţin 60 kilograme şi urma să fie comercializată de către liderii grupării la o valoare de piaţă de minim 500.000 euro. Procurorii susţin că, începând cu luna mai 2019, pe raza judeţului Vâlcea a fost constituit un grup infracţional format din 14 suspecţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, care a avut ca scop înfiinţarea a cel puţin cinci culturi de cannabis, în vederea obţinerii unor cantităţi importante de droguri pe care intenţionau să le comercializeze către terţe persoane.

Conform DIICOT, doi lideri ai grupului au racolat, prin intermediari, patru suspecţi, care au acceptat ca începând cu luna iunie 2019 să înfiinţeze culturi de cannabis, constând în 150-200 plante, la imobilele deţinute de către aceştia pe raza judeţului Vâlcea. Aceste imobile erau situate în zone izolate şi greu accesibile. Creşterea şi îngrijirea plantelor a fost realizată de către membrii grupării, sub supravegherea celor doi lideri, care ulterior au procedat la punerea în vânzare a cantităţilor de cannabis pe piaţa ilicită din municipiul Râmnicu Vâlcea şi a altor localităţi.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea urmează a fi aduse 16 persoane la audieri. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti, Alba - Iulia şi SCCO Sibiu, lucrătorilor din cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, precum şi lucrătorilor din cadrul Brigăzii Mobile de Intervenţie 'Fraţii Buzeşti Craiova' şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe