Sparle si soparle, 08.08.2019

joi, 8 august 2019
  • Autostrada Sibiu-Pitești pare pe zi ce trece o „fata morgana”, un blestem pentru România și un ghinion teribil pentru județul Vâlcea, din cauză că cele două sectoare de autostradă care vor „trece” prin nord-estul Vâlcii NU VOR FI CONSTRUITE NICIODATĂ. Spunem asta după ce CNAIR a informat că, la secţiunile 2 Boiţa - Cornetu şi 3 Cornetu - Tigveni a autostrăzii Sibiu-Piteşti, procedura de achiziţie pentru completarea studiilor geotehnice existente a fost anulată automat deoarece la data limita de depunere a ofertei... nu au existat ofertanţi înscrişi. Este și normal că nici o firmă cu profil de activitate foraje geotehnice nu va veni la licitație, întrucât îi este imposibil să transporte utilajele mari în zone muntoase, inaccesibile, așa cum sunt cele două secțiuni de pe traseul autostrăzii. Le dăm un sfat imbecililor și incompetenților din Ministerul Transporturilor și CNAIR, luând exemplul țărilor din lumea largă care au construit mii de kilometri de autostrăzi prin munți: licitațiile pentru desemnarea constructorului să fie făcute „la pachet” cu executarea de către firma câștigătoare și a forajelor geotehnice!!!

 

  • Constructorul spaniol Robert Dican s-a specializat pe amenajari si constructii de locuri de joaca. Felicitari! Dican castiga, mai nou, legal e-adevarat, cam toate lucrarile de acest gen din Ramnicu Valcea. Bravo lui – are valoare, e cel mai tare! Vorba cantecului… Ultima isprava financiara a patronului de discoteca din Cernisoara: contract de aproape 32 miliarde lei vechi pentru amenajare si modernizare locuri de joaca in municipiul Ramnicu Valcea.

 

  • Guvernul a alocat banii pentru derularea programului de alimente pentru elevii din școlile din Vâlcea, în anul școlar 2019-2020. Astfel, la mere s-au alocat 13,2 miliarde de lei vechi, la produse lactate - 29 miliarde de lei vechi și la produse de panificație - 18,3 miliarde de lei vechi. În anul școlar precedent, au fost multe probleme în derularea în Vâlcea a programului „Laptele și cornul” și pentru că primăriile „s-au spălat pe mâini” și au lăsat toate procedurile greoaie de achiziție pe umerii Consiliului Județean. Pentru a stabili unităţile administrativ-teritoriale care doreau să organizeze şi să deruleze procedura achiziţiei produselor, la nivel local, Consiliul Judeţean Vâlcea a consultat anul trecut toate primăriile, însă nici una nu a optat pentru a achiziţiona singură aceste produse.

 

  • În cadrul unei întâlniri cu prefectul Florian Marin, președintele Consiliului Județean, Constantin Răduelscu, l-a informat cu privire la demersurile realizate pentru elaborarea, în perioada următoare, a unui ordin de ministru, care să reglementeze situația transportului de persoane, în localitățile neacoperite în prezent de traseele firmelor de transport. O altă problemă abordată a fost aceea a pestei porcine africane în județ, existând premisele ca începând cu 09.08.2019 să fie eliminat și ultimul focar de boală și, astfel, Vâlcea să nu mai aibă această problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe