Viorica Dancila a luat-o razna?! Lupul paznic la stana! Robert Dintoi e propulsat de Rovana Plumb prin premierul Dancila ca sef al DLAF, extensia OLAF in Romania

joi, 1 august 2019

Lupul paznic la stana! Robert Dintoi e propulsat de Rovana Plumb prin premierul Dancila ca sef al DLAF, extensia OLAF in Romania

UPDATE - In urma publicarii articolului nostru a iesit un scandal monstru la Guvern. Sursele noastre ne-au informat ca se abandoneaza varianta Robert Dintoi, dar in locul lui este propus fratele sau, un politist la fel de controversat. Vom reveni cu amanunte
Stirea initiala:O informatie primita pe surse, in plin scandal legat de situatia dezastruoasa din Romania, ne-a lasat bouche-bee. Controversatul Robert Dintoi, un personaj dubios, legat ombilical de ingineriile financiare ale Rovanei Plumb si ale camarillei acesteia, ar urma sa fie pus intr-o functie cheie legata de lupta impotriva coruptiei.Robert-Dintoi-alaturi-de-Andrei-Plumb

Foto: Dintoi, impreuna cu fiul Rovanei Plumb

Europarlamentarul Rovana Plumb, apropiata peste poate de premierul Viorica Dancila (vezi foto, tinandu-se de mana), i-a propus acesteia din urma ca sa-l numeasca pe Robert Dintoi sef la DLAF (Directia de Lupta Anticoruptie) organism arondat Guvernului Romaniei si care se doreste a fi o extensie in tara noastra a celebrului organism al UE denumit OLAF, care se ocupa de lupta anticoruptie pe bani europeni.

Deocamdata in Romania, DLAF nu a facut altceva decat sa acopere coruptii din tara si sa musamalizeze cazurile de coruptie pe bani europeni, ceea ce enerveaza la maximum pe sefii OLAF, care in repetate randuri au cerut ca organismul similar din Romania sa se supuna regulilor europene de functionare a institutiilor arondate.

Asa ca numirea lui Dintoi - bagat in mai multe afaceri pe bani publici, cu mai multe comisioane de milioane de euro, impreuna cu tentacule mafiei din jurul Rovanei Plumb - nu este altceva decat o mentinere in continuare a starii de non-combat cu coruptia pe bani europeni. E ca si cum ai pune lupul paznic la stana, vorba populara. Pentru a va lamuri asupra afacerilor pe care le-a facut acest controversat personaj, uneori alaturi de fiul Rovanei Plumb, o simpla cautare pe Google: "Robert Dintoi" e suficienta!

Sursa: Postat la: 01.08.2019 - 10:24 | Scris de: ZIUA NEWS

Cititi aici cine este Robert Dintoi:

Un fost ofiţer SRI dezvăluie afacerile cuplului (de nebunii financiare) Rovana Plumb – Robert Dinţoi!

Robert-Dintoi-alaturi-de-Andrei-Plumb-640x320

Fostul ziarist vâlcean, Robert Dințoi, părtaș la ILEGALITĂȚILE familiei Rovanei Plumb?!

Printre denunturile facute de fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir (foto), la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se află unul care o priveşte în mod direct pe Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi, indirect, pe locotenentul acesteia, fostul ziarist vâlcean, Robert Dinţoi.

daniel_dragomir

Fostul sef din cadrul Directiei Generale de Prevenire si Combaterea Terorismului din SRI, Daniel Dragomir a fost deja arestat preventiv pentru 30 de zile, in data de 14 septembrie 2016, in dosarul “Black Cube”, fiind acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi platit suma de 900.000 lire sterline, suma ce ar fi fost furnizata de mai multe persoane interesate de denigrarea sefei DNA, Laura Kovesi, pentru spionare acesteia din urma. In denunturile ce dateaza din 16.02.2015, perioada in care, din informatiile noastre, era cercetat si incarcerat intr-un alt dosar, ex-ofiterul SRI, Daniel Dragomir face dezvaluri care ar putea cutremura din temelii intreaga clasa politica, dar si mediul bancar si economic. Relatarile lui Dragomir vin sa arate “caracatita” creata la varful politicii si nu numai.

Iată fragmentul din denunţul care o priveşte pe Rovana Plumb: In perioada martie-septembrie 2013, Rami Ghaziri mi-a confirmat in prezenta altor martori ca a primit solicitari din partea fiului si sotului ministrului Rovana Plumb pentru a incheia o serie de contracte defavorabile. Astfel, pentru a ‘beneficia de protectia PSD’, in prima instanta membrii familiei Plumb i-au solicitat diferite sume de bani (de ordinul catorva mii de euro), iar ulterior l-au determinat pe acesta sa furnizeze produse din carne unei firme care apartinea/ era controlata de familia Plumb ( Ferma Davicarm-nr). Mentionez ca valoarea produselor era de aproximativ cateva zeci de mii de euro. Urmare a livrarii produselor, marfa nu a mai fost achitata.

 

Firma de mezeluri şi mici a familiei Rovanei Plumb. „Firma avicolă” i-a garantat un împrumut fiului, deși, în acte, acesta nu era acționar

Mici, parizer, salam, cârnații și orice fel de produse din carne de pui vândute sub marca Ferma Davicarm sunt realizate de familia fostului ministru al Mediului și al Muncii, Rovana Plumb (PSD). Până acum o lună, niciun membru al familiei Plumb nu era acţionar, grupul de firme fiind deţinut în acte de rude prin alianţă şi de Robert Dinţoi, fratele fostul şef al Corpului de Control din Ministerului Mediului şi consilier la Ministerul Mediului. În ambele posturi a fost numit de Rovana Plumb.

Rovana Plumb

În luna decembrie 2015, în acţionariatul Fermei Davicarm din Bucureşti, societate care produce şi distribuie produse în supermarketuri ca Auchan, Metro şi MegaImage, conform site-ului propriu, apărea Andrei Plumb (născut în 1984), fiul cel mare al Rovanei Plumb, şi soţia acestuia, Anişoara Plumb. Fiecare are câte 25% din SRLl.

Metoda prin care cei doi devin acționari este majorarea de capital în numerar. Andrei Plumb a anunțat de curând că intenționează să candideze la funcția de primar al municipiului Târgoviște.

Rovana Plumb nu a putut fi contactată telefonic pentru a explica dacă s-a implicat financiar la Ferma Davicarm. I-am trimis întrebările noastre pe internet, dar nu am primit niciun fel de reacție de la liderul PSD. Vom face cunoscut punctul de vedere al acesteia după ce acesta ne va fi comunicat – scrie cetateanu.net

Avântul din 2011

În urmă cu cinci ani, o SRL din București, denumit Anna-Cris, specializat în comerțul cu amănuntul, își

Andrei Plumb

schimba denumirea în Ferma Davicarm și apoi este integrat în Davicarm Group, din care mai face parte Davicarm Group Oltenia şi Davicarm Group Dâmboviţa.

Cei care au înființat Anna-Cris sunt Ștefan și Natalia Duță, iar firma a fost o mică SRL, fără activitate, sau cu o cifră de afaceri anuală de până în 7.000 de lei.Natalia şi Ştefan Duţă sunt cuscrii Rovanei Plumb. Andrei Plumb, este căsătorit cu Anișoara, fiica soților Duță.
În 2011, după schimbarea denumirii în Ferma Davicarm, urmează avântul până la o cifră de aproape 900.000 de euro. În 2014, cifra de afaceri coborâse la 1,5 milioane de lei (300.000 de euro).
În acte, aceasta societate continua să nu aibă nicio legătură cu familia Rovanei Plumb. Cuscrii Natala şi Ştefan Duţă erau unicii acţionari.
Asta până în decembrie când intra în societate ca acționari fiul și nora fostului ministru de la Mediu sauPlumb Muncă. Metoda prin care cei doi devin acționari este majorarea de capital.

Deși „ferma” nu era a lui, Andrei Plumb o lasă garanție

Chiar înainte de a intra oficial în firma, Ferma Davicarm a fost utilizată ca și cum ar fi de fapt a familiei Plumb și nu a familiei Duță, cuscrii Rovanei Plumb.
Printr-un credit realizat de Andrei Plumb la Romexterra Leasing, acesta garantează împrumutul tocmai cu Ferma Davicarm. În a doua parte a anului trecut, Romexterra cere executarea firmei deţinute în acte de soţii Duţă în contul leasingului lui Andrei Plumb.
Tot în 2011, Ferma Davicarm își muta sediul într-un apartament de pe Calea Vitan nr. 106. În aceeaşi locuinţă, care nu a figurat niciodată, din 2004, în declarațiile de avere a Rovanei Plumb, familia ministrului a înființat mai multe firme. Este vorba de Prime Time Construct (cu acţionari, de-a lungul timpului pe Dan Plumb – soțul Rovanei Plumb şi  Andrei Plumb – fiul) și WRP Smart Invest (Răzvan Dan Plumb acţionar, al doilea fiu, mezinul liderului PSD) .
Plumb
Pe lângă acestea, publicația CanCan a prezentat, de curând, un set de fotografii în care mezinul Răzvan Plumb se plimba la volanul unui Mercedes cu un preț de catalog de 240.000 de euro. Răzvan Plumb a spus ca autoturismul este închiriat, fiind deținut de o firmă secretă, dar că pentru închirierea Mercedesului s-a realizat cu bani cash din afacerile sale cu „carne„. Conform Registrului Comerțului, acesta are două afaceri, dintre care una închisă: prima se ocupa de publicitate, a doua are ca obiect de activitate de intermediere.
Același mezin, a mai înregistrat în toamna anului trecut, când Ferma Davicarm era, în acte, doar a soților Duță, două mărci de produse din carne: Boier Vernescu și Comoara haiducului.

Ferma nu e fermă

Rovana Plumb nu a putut fi contactată telefonic pentru a explica dacă s-a implicat financiar la Ferma Davicarm. I-am trimis întrebările noastre pe internet, dar nu am primit niciun fel de reacție de la liderul PSD. Vom face cunoscut punctul de vedere al acesteia deîndată ce acesta ne va fi comunicat.
Totodată, deși srl-ul familiei Plumb se numește Ferma Davicarm, societatea nu are nicio fermă, așa cum ne-au precizat în cursul săptămânii trecute reprezentanții firmei. „Suntem doar un producător  și distribuitor de produse din pui”, ni s-a explicat telefonic statutul firmei.

Acționar Robert Dințoi, fratele șefului Corpului de Control al Rovanei Plumb

Ferma Davicarm este acționar și în alte două firme: Davicarm Grup Dâmbovița și Davicarm Grup Oltenia. La aceasta din urmă, Ferma Davicarm deține jumătate din acțiuni, iar Robert Dințoi, restul de 50%. Acesta este fratele lui Ionuţ Bogdan Dinţoi, cel care a fost în 2013, pe mandatul Rovanei Plumb la Mediu, şeful Corpului de Control al ministrului. Apoi, din 2014, a mers cu liderul PSD la ministerul Muncii, unde a fost consilier cu responsabilitatea coordonării direcţiei fondurilor europene.

Fostul ziarist valcean Robert Dintoi, sageata Rovanei Plumb, a compromis compania TAROM!

Robert-Dintoi-alaturi-de-Andrei-Plumb

Omul lui Cuc și Dințoi-ul Rovanei Plumb au compromis Tarom la IATA

 
 Omul lui Cuc și Dințoi-ul Rovanei Plumb au compromis Tarom la IATA
Scandalul de la Tarom este departe de a fi incheiat chiar daca directorul general Eugen Davidoiu, omul impus de ministrul Transporturilor Razvan Cuc, a demisionat. Ca a demisionat Davidoiu nu este un capat de tara, dar problema cea mare ramane de ce a fost pus de Cuc in fruntea Taromului cand se stia ce „perfomante remarcabile” obtinuse la CE Oltenia si Electrica Serv.Insa, ceea ce se stie mai putin este ca imediat dupa ce a aterizat la Tarom, Eugen Davidoiun si-a tras o armata de consilieri, adica vreo 6-7, dintre care unul- Robert Dintoi, era si este cel mai apropiat de el. Aceasta umbra a lui Davidoiu in Tarom, adica consilierul Robert Dintoi, este omul impus si garantat de Rovana Plumb, fiind prieten la catarama cu fiul acestei cel mare, Andrei Plumb, fost Beioglu. Un evenment mai putin cunoscut care a avut loc in luna iunie a acestui an demonstreaza, daca mai era nevoie, amatorismul si incompetenta celui impus de Cuc in fruntea Tarom.Vacanțe la Cancun, decontate de TaromIn perioada 4-6 iunie 2017 a avut loc la Cancun- Mexic, Adunarea Generala anuala a organizatiei internationale a companiilor aeriene IATA (International Air Transport Association) la care a fost invitat si Eugen Davidoiu din postura de director general al Tarom. Cu mai bine de luna de zile inainte de eveniment, organizatorii, adica cei din secretariatul IATA, au trimis la Tarom programul adunarii, pe minute, ore si zile, inclusiv intalnirile la care trebuia sa fie prezent directorul Eugen Davidoiu. In loc sa fie insotit de una sau doua persoane din cadrul Tarom care stiu bine bucataria companiei si ce trebuie facut la o asemenea intalnire extrem de importanta, Davidoiu a decis sa fie insotit de catre consilierul adus de el- Robert Dintoi.Dar, n-a afost de ajuns ca a mers in luxoasa statiune mexicana Cancun doar cu Dintoi, ci si cu sotiile si copiii. Adica, cam in vacanta. Si intr-adevar au fost in vacanta. Cum asa? Foarte simplu. In dimineata zilei de 4 iunie 2017, era stabilit, conform programul IATA, ca Eugen Davidoiu sa se intalneasca pe terasa hotelului unde era cazat cu directorul executiv al IATA, Alexandre de Juniac. La ora stabilita, directorul IATA insotit de un colaborator al sau au ajuns la locul intalnirii, dar Davidoiu nu era prezent. Intr-un tarziu, Davidoiu, impreuna cu Dintoi si sotiiile si copiii imbracati in tinuta de plaja, a ajuns in holul hotelului, fara sa aiba habar de intalnirea cu seful IATA. In acel moment, directorul executiv al IATA l-a abordat pe Eugen Davidoiu spunandu-i ca aveau intalnire stabilita cu mult timp inainte. Pus in fata faptului implinit, omul lui Cuc de la Tarom incearca sa scuze, dar a fost penibil.Dupa cateva minute de discutii sterile in holul hotelului, Davidoiu in tinuta de plaja si Alexandre de Juniac imbracat elegant, au stabilit ca vor discuta problemele Tarom si IATA pe durata celor trei zile ale lucrarilor Adunarii Generale. Dar, Davidoiu n-a fost vazut in niciuna dintre cele trei zile ale evenimentului. Ba mai mult, a avut tupeul sa raspunda celor de la IATA ca el n-a fost informat ca trebuie sa participe si la sedinta de inchidere a evenimentului de la Cancun. Asa ca la Adunarea Generala IATA de la Cancun cand s-au stabilit prioritatile si directiile de dezvoltare pentru viitorul companiilor aeriene din intreaga lume, Tarom a bifat actiunea printr-o vacanta a familiilor Dintoi si Davidoiu.

Robert Dințoi, agentul de PR al Rovanei Plumb

Despre Robert Dintoi, ZIUAnews a facut in anii trecuti o multime de dezvaluiri. Este un personaj controversat care a lucrat la publicatia „Viata Valcii” pana prin 2012, perioada cand s-a comportat mai degraba ca un agent de PR al Rovanei Plumb decat ca un jurnalist. Suportul mediatic a ajutat-o pe Rovana Plumb a ajuns astfel deputat PSD. In 2012, Dintoi a fost demis de la conducerea ziarului „Viata Valcii”, dar a fost recuperat de Rovana Plumb la Dambovita, noul sau refugiu politic. Cu ocazia campaniei electorale în care Rovana Plumb a candidat la alegerile parlamentare, Robert Dințoi a devenit redactorul șef al publicației „Vocea Dâmboviței”, patronată de ministrul Mediului de la acea vreme. În timpul luptei politice pentru fotoliile de deputați și de senatori, ziaristul a dus și el lupta sa, una jurnalistică, pentru a atrage, din nou, electoratul de partea protectoarei sale.

În ciuda zvonurilor apărute atunci, conform cărora ziarul este doar unul de campanie, ministrul Mediului a dorit ca publicația să continue să existe, patronul politicii editoriale fiind, în continuare, Robert Dințoi, un ziarist considerat – atât de colegii de breaslă, cât și de personaje politice locale – unul controversat.” Increngatura dintre presa si politica nu se opreste la Robert Dintoi, ci ajunge chiar si in familia acestuia. Astfel, polițistul Bogdan Dințoi, fratele lui Robert Dințoi, a fost transferat, in acea perioada, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al corpului de control la Ministeru Mediului!! Nici sotia lui Robert Dintoi nu a ramas fara rasplata pentru PR-ul de presa pus la dispozitia Rovanei Plumb de catre sotul ei. Laura Dințoi a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorului Vâlcea consfintind astfel profitabila alianta dintre presa si politica, via Rovana Plumb.

Vâlceanul Bogdan Dințoi, șeful Corpului de Control de la Ministerul Mediului, anchetat penal!

infractiunea-de-dare-si-luare-de-mita-cu-pedeapsa-in-codul-penal

 
 Șeful Corpului de Control de la Ministerul Mediului, anchetat penal. Rovana Plumb tace!

Bogdan Dințoi, șeful Corpului de Control din cadrul Ministerului Mediului, este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Acesta a ajuns la conducerea Ministerului datorită relației pe care Rovana Plumb o are cu familia Dințoi, după cum a dezvăluit ZIUAnews, în luna februarie. Ministrul Mediului nu a dorit să comenteze faptul că Bogdan Dințoi este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești.

Șeful Corpului de Control din Ministerul Mediului, Bogdan Dințoi este cercetat penal de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, comis în timpul în care ocupa funcția de inspector în cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. În dosarul în care fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Mediului este cercetat, mai apar și doi procurori – Ungureanu Cerasela și Nicolae Popescu -, dar și fostul agent șef principal în cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea – Năstasie Marian. Dosarul a fost disjuns din cel cu numărul 9047/288/2011, înregistrat la Judecătoria Râmnicu Vâlcea și înaintat în urmă cu doi ani la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești.

Rovana Plumb tace. Bogdan Dințoi nu este văzut prin Minister

ZIUAnews a contactat-o telefonic pe Rovana Plumb în legătură cu faptul că șeful Corpului de Control este investigat penal. Ministrul Mediului nu a dorit să facă niciun comentariu.

Funcționarii din Minister ne-au spus că Bogdan Dințoi nu a mai fost văzut prin instituție de mult timp, aceștia neștiind să ne spună inițial dacă el mai ocupă sau nu funcția de șef al Corpului de Control. Angajații Rovanei Plumb au avut nevoie de timp pentru a verifica dacă Bogdan Dințoi mai figurează ca fiind șef al Corpului de Control. Ulterior, ne-au confirmat că acesta este încă pe poziție.

Familia Dințoi, ajunsă pe picior mare datorită relației cu Rovana Plumb

Bogdan Dințoi este fratele unui ziarist vâlcean, Robert Dințoi, care din 2004 și până în prezent a dezvoltat o relație neprincipială cu Rovana Plumb. Ministrul Mediului s-a folosit de ziarist pentru a-și crește popularitatea și a primi elogii în ziare. Fratele lui Robert Dințoi, actualul șef al Corpului de Control, dar și soția lui Robert Dințoi, Laura, au fost cocoțați în funcții importante din statul român, pentru care nu aveau nicio deschidere. Bogdan Dințoi a fost polițist la Crimă Organizată în Râmnicu Vâlcea, dar a fost transferat, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al Corpului de Control. Laura Dințoi a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea. Iar Robert Dințoi este în prezent redactor-șef la un ziarul dâmbovițean, patronat de Rovana Plumb.

Cititi întreaga poveste dintre ministrul Mediului și familia Dințoi:

ZIUAnews vă prezintă radiografia unei relații neprincipiale dezvoltate între un om de presă și un ministru

Dințoii lui Plumb

Postat la: 12.02.2013 17:40 | Scris de: Ruana Ceaușescu
ZIUAnews vă prezintă radiografia unei relații neprincipiale dezvoltate între un om de presă și un ministru Dințoii lui Plumb
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, s-a folosit de ziaristul vâlcean Robert Dințoi (foto) mai bine de opt ani, pentru a-și crește popularitatea și a primi elogii în ziare • Dințoi a fost răsplătit gras pentru susținerea și loialitatea de care a dat dovadă • Fratele și soția lui Dințoi au fost cocoțați în funcții importante din statul român, pentru care nu aveau nici pregătire, nici deschidere • Fratele lui Robert Dințoi, un polițist, a fost adus de Rovana Plumb ca șef al corpului său de control! • Soția ziaristului Dințoi, Laura (foto), a fost proțăpită director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului VâlceaZIUAnews vă prezintă, pentru prima dată în România, un eșafodaj politico-mediatic, prin care persoane fără pregătire profesională ajung în funcții-cheie ca urmare a unor relații neprincipiale, cum este legătura pe bani dintre un om politic și un jurnalist. O încrengătură senzațională între o familie dispusă să o servească pe Rovana Plumb în pofida oricăror norme jurnalistice sau principii ori competență, și un ministru parlamentar, Rovana Plumb, care a înțeles acum mult timp că favorurile ziariștilor trebuie răsplătite. Gras și pe bani publici.ZIUAnews vă arată legătura dintre un ministru, un ziarist, un comisar șef al OPC și un fost polițist de la Crimă Organizată, uniți printr-un schimb de favoruri politice și jurnalistice. Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, i-a pus în funcții-cheie, aflate imediat sub comanda ei, pe membrii întregii familii a ziaristului Robert Dințoi, după ce acesta a servit-o publicistic, timp de opt ani, în ziarele vâlcene.Polițistul Bogdan Dințoi, fratele ziaristului Robert Dințoi, a fost transferat, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al corpului de control la Ministeru Mediului. Aceasta nu este prima răsplată oferită de Plumb familiei Dințoi. Soția ziaristului Robert Dințoi, Laura Dințoi, a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorului VâlceaOdă pentru Plumb
Rovana Plumb a candidat, în 2004, pentru funcția de deputat de Vâlcea. În timpul campaniei electorale, a fost sprijinită intens de ziaristul vâlcean Robert Dințoi, însărcinat cu menținerea unei bune relații jurnalistice între publicația la care lucra și Partidul Social Democrat, din partea căruia a candidat actualul ministru al Mediului. Robert Dințoi a redactat numeroase articole elogioase la adresa Rovanei Plumb, pentru a o ajuta pe aceasta să-și atragă electoratul vâlcean de partea sa. Ceea ce, de altfel, a și reușit: între 2004 și 2008, Plumb a ajuns deputat de Vâlcea. Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews, ziaristul Dințoi se întâlnea adesea cu Rovana Plumb, în timpul deplasărilor acesteia în Râmnicu Vâlcea, când era însoțit de soția sa, Laura Dințoi, pe atunci inspector la OPC. La întâlniri, cuplul Dințoi se arăta foarte atent cu cea pe care a ajutat-o să ocupe fotoliul de deputat, oferindu-i, adesea, mici cadouri.Rovana – europarlamentar, Laura – șefă la OPC

Relația neprincipială dintre ministrul Mediului și familia ziaristului Dințoi a rezistat în timp și chiar a înflorit. În anul 2009, Rovana Plumb a candidat pentru un mandat de europarlamentar, prilej cu care Robert Dințoi a demonstrat, încă o dată, prin intermediul articolelor publicate în ziarul „Viața Vâlcii”, suportul pe care i-l acordă omului politic. Însă ajutorul lui Dințoi nu a venit gratis sau din vreo convingere naivă de ziarist. Motivul pentru care jurnalistul i-a adus ode Rovanei Plumb a fost unul extrem de concret și de pecuniar pentru Dințoi: ungerea, prin concurs, a soției sale, Laura Dințoi, ca șef al OPC. Interesantă a fost modalitatea în care aceasta a ocupat funcția. Dacă ar fi fost numită, ar fi putu fi oricând schimbată, politic, din funcție. Însă pentru că și-a obținut locul prin concurs, nu mai poate fi înlăturată de la șefia OPC fărăpierderi bănești pentru instituție. Interesant este că Laura Dințoi a avut și un contracandidat. Favorit, la început, în lupta pentru ocuparea celui mai înalt scaun de la OPC, contracandidatul a înțeles repede că jocurile erau făcute și că e mai bine să stea în banca lui.

Fost polițist DIICOT, favorit la șefia Corpului de Control

Articolele laudative au continuat, relația a devenit tot mai apropiată, iar Rovana Plumb a urcat tot mai mult pe scena politicii românești. În vara anului trecut, personaje din anturajul lui Robert Dințoi au dat sfoară în țară că fratele acestuia urmează să fie detașat la Ministerul Mediului, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie. Bogdan Dințoi, absolvent al Academiei de Poliție și licențiat în Drept, a lucrat mai mulți ani în cadrul Inspectoratului de Poliție din Râmnicu Vâlcea, ultima perioadă din carieră petrecând-o ca polițist al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). În luna septembrie, acesta a plecat la Cabinetul condus de Rovana Plumb, ca șef al corpului său de control.

Robert Dințoi, redactor șef la ziarul ministrului Mediului

În a doua jumătate a anului 2012, Robert Dințoi a fost demis din funcția de director al publicației „Viața Vâlcii”, după care a lucrat ca redactor pentru un alt ziar local. Cu ocazia campaniei electorale în care Rovana Plumb a candidat la alegerile parlamentare, Robert Dințoi a devenit redactorul șef al publicației „Vocea Dâmboviței”, patronată de actualul ministru al Mediului. În timpul luptei politice pentru fotoliile de deputați și de senatori, ziaristul a dus și el lupta sa, una jurnalistică, pentru a atrage, din nou, electoratul de partea protectoarei sale. În ciuda zvonurilor apărute atunci, conform cărora ziarul este doar unul de campanie, ministrul Mediului a dorit ca publicația să continue să existe, patronul politicii editoriale fiind, în continuare, Robert Dințoi, un ziarist considerat – atât de colegii de breaslă, cât și de personaje politice locale – unul controversat.

Ruana Ceaușescu

ziuanews.ro

MINISTRA ROVANA PLUMB ŞI-A TRAS ZIAR DE PARTID ÎN DÂMBOVIŢA! Pentru reuşita misiunii, şi-a mutat echipa de la Vâlcea la Târgovişte

  Incomod

rovana plumb pucioasa

Peisajul media dâmboviţean s-a îmbogăţit cu încă o publicaţie, lansată cu… mare petrece mare la Clubul Aristocrat, după cum stau mărturie fotografiile postate pe reţeaua de socializare Facebook.

Săptămânalul “Vocea Dâmboviţei” a apărut în campania electorală, sub patronajul Rovanei Plumb, deputat de Dâmboviţa şi ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice. Publicaţia continuă să existe, fiind dorinţa expresă a Rovanei Plumb.

Pentru îndeplinirea acestei misiuni, a fost adus la noi în judeţ omul de bază al ministresei, ziaristul vâlcean Robert Dinţoi, cel care o serveşte de mai bine de opt ani de zile. Relaţia dintre cei doi a fost subiectul multor articole de presă, atât pe plan local, în Vâlcea, cât şi pe plan naţional.

incomod-media.ro

Ion Teleanu – Postat la: 05.09.2017 11:09 | Scris de: ZIUA NEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Viorica Dancila a luat-o razna?! Lupul paznic la stana! Robert Dintoi e propulsat de Rovana Plumb prin premierul Dancila ca sef al DLAF, extensia OLAF in Romania”

  1. Pentru a preveni aparitia unor escroci in sfera puterii politice, alegatorii romani trebuie SA VOTEZE, sau sa ofere picatura lor de putere publica spre gestionare numai CANDIDATIILOR (independenti sau membrii de partid) care indeplinesc urmatoarele criterii:
    – sa nu fie obositi sau epuizati de “eforturile politice sau civice” depuse in ultimii ani postdecembristi si mai ales din cauza activitatilor imorale (implicari in scandaluri publice ce nu fac cinste civilizatiei pe care dorim s-o construim) ori sa fi transferat (pentru a ascunde) capital romanesc in strainatate;
    – sa priveasca interesul particular prin prisma celui general si prin acelasi efort de gindire sa cuprinda deopotriva atat chestiunile abstracte cat si pe cele concrete; sa vada prezentul in lumina trecutului istoric, pentru scopuri nobile situate in viitor; nu trebuie sa le scape din vedere sau din procesul gindirii nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti; trebuie sa fie interesati de binele general si in acelasi timp sa vizeze teluri nobile pentru ei si semenii lor; sa fie distanti fata de ispite si incoruptibili, dar cu picioarele pe pamint (lucizi) ca niste oameni de stiinta;
    – sa nu faca parte din categoria persoanelor care au detinut functii publice in perioada postdecembrista (parlamentari, guvernanti, alesi locali, lideri ai societatii civile, sindicatelor, din mass-media sau din structura puterii domeniilor rezervate) si in acelasi timp, ei sau rudele lor pina la gradul patru sa fi avut direct sau prin firme intermediare afaceri cu statul, ori sa fi folosit fraudulos banii publici;
    – sa nu faca parte din categoria persoanelor imorale care au BENEFICIAT, datorita pozitiilor influente pe care le-au detinut anterior, DE CISTIGURI FINANCIARE, participind la jocuri piramidale de tip Caritas si fonduri de investitii prin care in mod constient au fost pauperizati milioane de cetateni ori au luat de la banci cu capital de stat imprumuturi lesnicioase acordate abuziv sau nerambursate, mai ales de la cele falimentate;
    – sa nu faca parte din categoria persoanelor care sub diverse forme, de mascare a necinstii, au beneficiat in mod abuziv (ilegal) de indemnizatii sau sume de bani insusite cu ocazia desfasurarii operatiunilor de privatizare a unitatilor economice de stat, sau ca membri in Consiliile de Administratie si Adunarile Generale a Actionarilor (in unitatile cu capital de stat) fara sa-si aduca vreun aport sau sa depuna efort (contributie pozitiva) ori au copiii scoliti inca din clasele primare, in srainatate;
    – sa manifeste si sa dovedeasca practic interes cetatenesc, maturitate si responsabilitate in gindire dovedite de pregatirea si experienta profesionala, calificarea civica, talentul si inclinatia necesara, manifestate intr-unul din domeniile managementului destinelor umane si sa cunoasca intrutotul realitatile celor pe care vor sa ii reprezinte;
    – sa nu fi avut probleme cu justitia din cauza ca au fost suspectati de savirsirea unor acte de coruptiei sau pentru a-si justifica averea; sa nu faca parte din categoria oamenilor de afaceri ajunsi in topul bogatilor, fara a manifesta transparenta in desfasurarea activitatilor comerciale;
    – sa manifeste intelegerea si convingerea cuvenita ca relatia POLITICA = MAFIOTISM + IMORALITATE + INCOMPETENTA + GOLANEALA nu mai are aplicabilitate in Romania si trebuie inlocuita cu ecuatia POLITICA = MORALITATE + COMPETENTA + DARUIRE PENTRU SEMENI + NOBLETE si ca in viata politica romaneasca nu mai este loc de demagogie;
    – pe linga aceste cerinte alegatori pot pretinde candidatilor (indepndenti, dar mai ales politicienilor), cu multa exigenta, sa indeplineasca oricare alte criterii pe care buna lor moralitate si credinta le considera necesare in vederea obtinerii de la parlamentari si edili, politici publice ori rezultate necesare pentru progres general.
    Puterea Publica va PURTA AMPRENTA directa a actului de vointa a alegatorilor pentru infaptuirea statului de drept, minimal, social sau al bunastarii, numai daca procedurile tehnice de investire a alesilor si a executivului sunt insusite si avizate in mod constient (nu prin voturi cumparate sau intoxicari electorale) de SOCIETATEA CIVILA si prevad totodata modalitatile si cauzele destituirii din functie, a demnitarilor sau inaltilor functionari publici in timpul exercitarii unui mandat.
    PENTRU A COMBATE O PARTE DIN CAUZELE “cancerului care macina societatea romaneasca” MAI TREBUIE SA GASIM SI RASPUNSURI LA CATEVA INTREBARI DE NUATURA CIVIC-SPIRITUALA, INSA ESENTIALE PENTRU VIITORUL NEAMULUI ROMANESC si anume:
    1. – Cind vom fi in stare ca cetateni romani, intr-un nr. foarte insemnat (citeva
    milioane), sa protestam simultan, public, citeva ore, avind ca motiv incalcarea unui drept sau a drepturilor elementare ale oricarui semen(roman) de catre autoritatile statului roman sau altele straine, facind astfel dovada sau proba existentei unei coeziuni sociale de neam ?
    2. – Cind, oricare persoana publica, edil sau politician (independent) roman ales ori purtator de autoritate statala va putea sa manifeste aceeasi atitudine, grija (atentie) atat pentru omul bogat cat si fata de cel sarac, tot atat fata de cel performant cat si fata de cel neputiincios facind dovada sau proba existentei unei moralitati in viata civica ?
    3. – Cind vom fi capabili (ca romani) sa intelegem ca indiferent de postura sau functia in care suntem trebuie sa manifestam omenie in rationalitate unul fata de celalalt pentru ca fiecare dintre noi sa primim la rindul nostru tot atatea ajutoare (sau fascicole de energii pozitive) cati romani suntem pe planeta Pamint, facind astfel dovada sau proba existentei unei intelepciuni desavirsite?
    Aceste intrebari au raspunsuri asemanatoare si se vor indeplini atunci cind si in Romania se vor realiza cele trei nazuinte fundamentale ale existentei umane, sa devenim un popor lipsit de lacomie, credincios unor idealuri sau teluri nobile si cu inteligenta colectiva de nivel superior pentru a descoperi, intelege si aplica mecanismul pe baza caruia turmele de animale isi “desemneaza” conducatorii din rindul celor mai viguroase si “talentate” exemplare ca sa fie ferite de primejdii.
    In Romania FIRESCUL – ANORMAL va deveni NORMAL, atunci cand cele patru institutii fundamentale ale unei societati civilizate JUSTITIA, BISERICA, SCOALA si PRESA vor functiona respectand adevarul nascut din moralitate.
    Avand in vedere prezenta evolutie a neamului romanesc, numai DUMNEZEU mai poate decide daca poporul roman mai are seva necesara pentru a-si recapata vreodata adevarata AMPRENTA fiintei nationale sau daca nu, sa fie dezintegrat ori descompus pentru ca nu mai are capacitatea din motive de incompetnta si lacomie sa-si administreze destinul colectiv.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe