Sparle si soparle, 01.08.2019

joi, 1 august 2019
  • Orice vâlcean care a trecut de Zilele Imnului Național pe Splaiul Independenței a putut să constate pe propria piele creșterea exagerată a prețurilor la mici, sucuri, bere, porumb și alte produse alimentare, practicate de TOȚI comercianții veniți în zonă. Din cauza prețurilor mari, mulți vâlceni au preferat doar să asiste la concerte, sau să se rezume la un mic și o bere, deși multe alte bunătăți le „făceau cu ochiul”. Comericianții au spus că au mărit prețurile pentru a putea plăti „cotizațiile” uriașe pe care le-au achitat controversatului organizator al spectacolelor de muzică și artificii - firma Viobeti Comimpex SRL. Presa locală din alte județe a relatat pe larg despre „seriozitatea” evenimentelor similare realizate în multe oraşe din ţară de către firma care s-a ocupat în perioada 26-29 iulie 2019 de „organizarea” Zilelor Imnului Național la Râmnicu Vâlcea.

 

  • Veste bună pentru CET Govora: Ministerul Mediului a decis recent alocarea gratuită către societate a peste 100.000 de certificate cu emisii de CO2, ceea mai reduce din cheltuielile CET cu achiziționarea acestor certificate. Spre exemplu, în luna martie din acest an, creșterea cheltuielilor de exploatare a fost determinată de majorararea cheltuielilor cu combustibilii și a cheltuielilor cu emisiile de CO2 aferente consumului de combustibil, cu 3,57 milioane RON, fapt datorat creșterii prețului pe piața europeană a certificatelor cu emisiile de CO2 - pentru emisiile de gaze cu efect de seră, certificate pe care CET Govora este obligată să le achiziționeze, fiind producător de energie prin arderea de combustibili fosili (cărbune, păcură, gaze). În luna martie 2019, emisiile de CO2 aferente consumului de combustibil erau în număr de 104.863, certificate evaluate la 11,31 milioane RON.

 

  • După ce a câştigat mega-contractul pentru 400 de autobuze în Bucureşti, producătorul turc Otokar este interesat de licitaţia organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru achiziţia a şapte autobuze urbane. Producătorul turc este însă nemulţumit de unele condiţii din caietul de sarcini, astfel că pe 10 iulie a formulat o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Rămâne de văzut dacă CNSC va admite contestaţia, astfel încât Otokar să poată participa la licitaţie. Contractul de la Râmnicu Vâlcea are o valoare estimată de 2,5 milioane de euro.

 

  • Șeful Poliției Drăgășani, comisarul șef Cătălin Comănceanu, a fost împuternicit, marți, să preia postul de adjunct al Poliției Olt. Astfel, noua conducerea a IPJ Olt este, acum, completă, după ce la comanda inspectoratului a fost numit comisarul şef Vasile Armaşu, fost Director al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliției Române, cel de-al doilea post de adjunct revenindu-i comisarul şef Laurenţiu Neţoiu, șeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe