Hemoroizii după sarcină și naștere. Cum scapi de această afecțiune fără operație

miercuri, 31 iulie 2019

 

Despre perioada unei sarcini și despre naștere se spun, de obicei, mai mult lucruri pozitive decât negative. Unei femei însărcinate i se spune mereu cât de minunată este această perioadă și ce binecuvântată se va simți când își va ține puiul pentru prima dată în viață. Mult prea rar se vorbește și despre neplăcerile pe care le poate aduce o sarcină și/sau o naștere. Iar o astfel de problemă dureroasă apare odată cu hemorozii. 

Iată ce sunt hemoroizii și ce remedii are această afecțiune:

Ce sunt și când apar hemoroizii?

Hemoroizii sunt niște dilatații venoase, la fel ca varicele, care apar la nivelul canalului anal și provoacă dureri puternice, stare de disconfort, iar uneori pacientul poate avea scaune cu sânge din cauza acestora.

Cauzele care duc la apariția hemoroizilor pot fi mai multe: constipația cronică, o dietă săracă în fibre și lichide, sedentarismul sau o presiune prea mare adunată în jurul bazinului. 

Din cauza presiunii pe care o sarcină o poate pune asupra bazinului, multe femei însărcinată se confruntă cu boala hemoroidala, atât pe parcusul perioadei de graviditate, cât și după naștere. În plus, o femeie care naște pe  cale vaginală este și mai predispusă să sufere din cauza hemoroizilor, decât una care aduce pe lume bebelușul prin cezariană.

Cum poate fi prevenită și tratată boala hemoroidală

tratament naturist hemoroizi 2

Medicii spun că apariția hemoroizilor poate fi prevenită prin adoptarea unei diete echilibrate și bogate în fibre, prin aportul optim de lichide, dar și prin practicarea cu regularitate a mișcării fizice. De multe ori, chiar dacă aceste măsuri sunt respectate, hemoroizii tot apar și atunci e nevoie de tratament.

E bine de știut că boala nu se manifestă cu același grad de severitate la toți pacienții. Așa că, de mult ori, medicii recomandă introducerea în dieta zilnică a unor suplimente alimentare și vitamine, ce sunt de fapt un tratament naturist pentru hemoroizi, care ajută la ameliorarea si dispariția acestora.

Capsulele cu vitamina E, supozitoarele cu extract de ghindă și conifere, crema cu extras din muguri de plop sau ceaiul din frunze de afin, sunt doar câteva dintre tratamentele naturiste care pot ajuta un pacient să scape de chinul hemoroizilor, fără să fie nevoit să ajungă pe mâna chirurgului.

tratament naturist hemoroizi 3

Pentru că, da, în ultimii ani, sunt din ce în ce mai recomandate intervențiile chirurgicale pentru tratarea hemoroizilor, din păcate. Procedura chirurgicală se numește Hemoroidectomie, se realizează într-o sală de operație și se poate face fie prin operație clasică, fie laparoscopic, cu ajutorul unui laser. În ambele cazuri, recuperarea este dureroasă, iar hemoroizii pot să reapară după câțiva ani.

De ce trebuie tratați hemoroizii

Din cauza durerilor puternice pe care le provoacă, puțini pacienți așteaptă ca boala să treacă “de la sine”. Și, deși există credința populară că hemoroizii se vindecă odată cu trecerea timpului, nu e așa. Durerile și sângerările la nivelul anusului pot apărea într-o perioadă în care imunitatea individului este scăzut sau atunci când nu sunt respectate cele câteva reguli preventive, privind alimentația. 

În plus, dacă nu sunt tratați, hemoroizii pot duce la complicații de sănătate. Două dintre cele mai comune complicații ar fi anemia, provocată de sângerările repetate sau tromboza hemoroidală acută - o umflătură dureroasă ce apare în zona exterioară a anusului, din cauza strangulării hemoroizilor, ce nu mai sunt alimentați cu suficient sânge.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe