Sparle si soparle, 18.07.2019

miercuri, 17 iulie 2019
  • Deputatul vâlcean ALDE Dumitru Lovin a încasat anul trecut suma de 1,25 miliarde de lei vechi de la Parlament și circa 350 milioane de lei vechi din pensii, conform ultimei declarații de avere. Lovin mai deține un cont bancar la BCR București de 7.000 de euro, două mașini (Hyundai și Fiat Punto), un teren preluat în anul 1990 în zona Copăcelu (în suprafață de 4.650 mp), o casă de locuit în Ocnița și două apartamente (în Râmnicu Vâlcea și Cluj Napoca). Față de anii trecuți, Dumitru Lovin nu a trecut dividendele încasate de la SC Unisem SA, care, spre exemplu, în 2017 s-au ridicat la valoarea de peste 4,2 miliarde de lei vechi... sau poate nu a incasat.

 

  • În premieră pentru județul Vâlcea, un consilier local și-a pierdut mandatul pentru că... nu a venit la ședințele Consiliului Local timp de trei luni consecutive. S-a întâmplat în comuna Păuşeşti-Măglaşi, unde Consiliul Local, întrunit în şedinţă ordinară în 20.06.2019, a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier local al lui Nicolaie Cismaru, candidat pe listele Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, ca urmare a lipsei nemotivate de la mai mult de trei şedinţe ordinare consecutive ale consiliului local și a fost declarat vacant postul de consilier local din partea formaţiunii politice PPU-sl. Cel în cauză avea drept de contestare la instanţa de contecios administrativ, conform Legii contenciosului administrativ nr. 544/2004, cu modificările şi completările ulterioare, după care Consiliul Local Păuşeşti-Măglaşi îl va valida în data de 18 iulie 2019 pe Ion Ionuț Popa, tot din partea PPU-sl.

 

  • Zilele trecute, a avut loc Ședința Centrului Local pentru Combaterea Bolilor din Vâlcea, pe tema măsurilor implementate de către instituțiile cu atribuții în domeniu (DSVSA, IPJ Vâlcea, Garda Forestieră Vâlcea), în vederea prevenirii și combaterii pestei porcine africane în județul nostru. Din informările prezentate de către directorul adjunct al DSVSA Vâlcea, Cristian Cumpănășoiu, inspectorul șef al IPJ Vâlcea, comisar Sorin Oara, și directorul Gărzii Forestiere Vâlcea, Gheorghe Ștefan, a rezultat faptul că NU AU MAI APĂRUT NOI SITUAȚII de pestă porcină africană în județ, nici la porcii mistreți și nici la cei domestici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe