Guvernul a dat undă verde: PUTUROSII din administratia publica vor avea salarii tăiate. Cine va primi mai puțini bani

marți, 9 iulie 2019

Bugetarii cu rezultate mediocre la locul de muncă riscă să primească un salariu mai mic timp de un an de zile, conform prevederii din Codul administrativ al României.

Funcționarii publici care, în urma evaluării profesionale anuale, vor obține rezultate mediocre, vor risca scăderea salariului timp de un an, prevede Codul administrativ al României, care a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Potrivit AvocatNet, apare și varianta acordării de prime pentru cei care se descurcă bine.

Procesul de evaluare anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici va suferi o modificare importantă față de regulile aplicabile acum, însă abia din anul 2020. Concret, este vorba de noile prevederi ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Schimbarea va fi la felul în care este folosită această evaluare anuală pentru a determina ce se întâmplă cu un funcționar public. Astfel, calificativele obținute la evaluarea profesională vor fi avute în vedere la:

- promovarea într-o funcție publică superioară;
- acordarea de prime, în condițiile legii;
- diminuarea drepturilor salariale cu 10% până la următoarea evaluare anuală profesională, pentru funcționarii publici care au obținut calificativul „satisfăcător";
- eliberarea din funcție.

În prezent, în legislaţie se regăsesc doar două din situaţiile enumerate mai sunt, promovare şi concediere. Din 2020, evaluarea va deveni criteriu inclusiv pentru acordarea de recompense sau, dimpotrivă, pentru scăderea veniturilor salariale.

Pentru activitatea din anul 2019, Codul administrativ prevede că evaluarea profesională a funcţionarilor publici se va face în baza actualelor reguli.

Sursa: https://www.realitatea.net/guvernul-a-decis-bugetarii-vor-avea-salarii-taiate-cine-va-primi-mai-pu-ini-bani_2205475.html

Funcționarii din Finanțe amenință că NU mai "pun osul" la colectarea de taxe și impozite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe