Ceremonie militară și religioasă dedicată înhumării osemintelor eroilor români căzuți pe câmpul de luptă în primul război mondial, în pășunea Poiana Spinului din Perișani

miercuri, 3 iulie 2019

În urmă cu aproape 1 an de zile,respectiv în luna august a anului 2018,mi-a fost prezentat de către conducătorii a 2 instituții din județ ,un proiect cu legătură de suflet și istorică cu manifestările legate de Anul Centenarului,respectiv acela al explorării arheologice a zonei Poiana Spinului ,unde fusesera găsite anterior fragmente de oseminte ce se presupuneau a aparține soldaților din primul razboi mondial.
Nu am avut nicio ezitare de a da curs inițiativei și iată că după 11 luni de zile ceva ce părea a fi o incertitudine a devenit o realitate.
Vineri, 5 iulie 2019, va avea loc în organizarea edililor din Perișani și Titești,cu sprijinul Garnizoanei Vâlcea și a Consiliului Județean Vâlcea,o ceremonia militară și religioasă dedicată înhumării osemintelor eroilor români căzuți pe câmpul de luptă în primul război mondial, în pășunea Poiana Spinului din localitatea Perișani.
Dincolo de momentul festiv nu trebuie totuși uitat efortul unor oameni și al unor instituții care au desfășurat efectiv lucrările de recuperare și punere în demnitate a osemintelor acestor eroi.
Astfel.la inițiativa directorului SRI Vâlcea de la acea dată, domnul Ciprian Constantin și a șefului Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, domnul Ionuț Pîslaru, cu largul sprijin al Oficiului Național pentru Cultul Eroilor s-au parcurs mai multe etape ,până când acest proiect să devină realitate.
De asemenea,trebuie amintită contribuția directorului Muzeului Județean de Istorie Vâlcea,domnul Claudiu Tulugea care a coordonat lucrările în șantierul arheologic din localitatea Perișani
În egală măsură se cuvin mulțumiri reprezentanților instituțiilor implicate,respectiv: Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea,Serviciului de Medicină Legală Vâlcea,Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea,ISU Vâlcea ,Direcției pentru Cultură Vâlcea și Arhiepiscopiei Râmnicului.
Putem spune la acest moment că prin implicarea tuturor celor menționați, s-a scris o pagină de istorie județeană și națională.
Glorie eternă eroilor patriei!

Florian Marin, prefectul judetului Valcea

FB_IMG_1562147286041

FB_IMG_1562147278841

FB_IMG_1562147282407

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe