Sparle si soparle, 20.06.2019

miercuri, 19 iunie 2019
  • După cum s-a mai consemnat, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție redeschiderea dosarului penal în care erau vizați judecătorul CSM Bogdan Mateescu și primarul din Govora, Mihai Mateescu, dar puțină lume știe care sunt „faptele de corupție” de care sunt bănuiți. Astfel, cei doi sunt acuzați de primirea a unor foloase necuvenite constând în produse de la DOMO, ce ar fi fost achitate printr-un card al unei persoane posesoare de card DOMO, precum și primirea de foloase necuvenite de la Cofetăria SC Olimp Company SRL și respectiv de la salonul de coafură, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, Secția solicită redeschiderea dosarului penal pe numele judecătorului Bogdan Mateescu și după ce a constat că procuroarea Florentina Mirică din DNA nu a verificat declarațiile martorilor audiați în cauză, care ar fi susținut că, în perioada 2006-2016, s-au efectuat lucrări de reabilitare la apartamentul personal al membrului CSM, lucrări ce ar fi fost executate de un inginer, cu forță de muncă și materiale alocate pentru lucrările de reabilitare de la Hotelul Palace, precum și cu muncitori alocați pentru realizarea lucrărilor la alte obiective.

 

  • Dosarul de „incompatibilitate” al primarului comunei Lădești, Ion Lixandru, este un mare „fâs”, lucru ce demonstrează că inspectorii de la Agenția Națională de Integritate sunt într-o „criză de inspirație”. Ion Lixandru este acuzat că, în perioada exercitării funcției de primar pentru mandatele 2012-2016 și 2016-2020, a exercitat (în intervalul 18 iunie 2012 - 20 august 2018) activități remunerate în calitate de medic veterinar titular al „Cabinetului Medical Veterinar Dr. Lixandru Ion”, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003. Dar primarul Lixandru trebuie să știe că și alți edili-șefi din țară, care au primit aceleași acuzații, au dat ANI în judecată și au... câștigat procesele.

 

  • Pentru a descrie „culoarea politică” a televiziunilor locale, spunem doar atât: în cursul unei zile din săptămâna trecută, la aceeași oră de maximă audiență, la TV Vâlcea 1 era invitat primarul Mircia Gutău, iar la VTV era Bogdan Argeșanu, președintele PNL Râmnicu Vâlcea, pentru cine nu știe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe