Doi liceeni din Râmnicu Valcea, medaliaţi cu aur la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei

sâmbătă, 8 iunie 2019

Loturile de elevi care au reprezentat Vâlcea la olimpiadele naţionale din domeniul informaticii s-au clasat printre primele în ţară şi au adus în judeţ mai multe medalii, printre care şi două de aur, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, cele două medalii de aur au fost obţinute la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei, de la Arad, şi ele au fost câştigate de Dragomir Eduardo Ştefan, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică 'Matei Basarab' din Râmnicu Vâlcea şi Popa Iulian Alexandru, elev în clasa a XI-a la aceeaşi unitate şcolară. Lotul care a reprezentat Vâlcea la această olimpiadă a mai obţinut şi o medalie de argint, prin intermediul lui Călugăriţoiu Ion Victor, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică 'Matei Basarab' Râmnicu Vâlcea, şi două medalii de bronz, câştigate de Dăncău Sebastian, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' Râmnicu Vâlcea, şi Nicu Theodor Alexandru, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional 'Alexandru Lahovari' Râmnicu Vâlcea.

Reprezentanţii IŞJ Vâlcea au menţionat că şi la Olimpiada Naţională de Informatică, desfăşurată la Bucureşti pentru elevii de gimnaziu şi la Suceava pentru elevii de liceu, Vâlcea s-a clasat pe primele locuri în ţară, obţinând două medalii de argint şi cinci de bronz. Medaliaţii cu argint sunt Oprea Mihai Adrian, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' Râmnicu Vâlcea şi Kaproş Ana, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' Râmnicu Vâlcea. 'Cu toţii au dat dovadă de optimism, gândire pozitivă, inspiraţie, curaj, perseverenţă, încredere în forţele proprii, motivaţie pentru atingerea scopurilor. Felicitări profesorilor! Felicitări părinţilor! Succes elevilor în competiţiile viitoare!', le-a transmis participanţilor la aceste concursuri naţionale conducerea ISJ Valcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe