BOMBA! Cornel Dinu a povestit cum a fost mituit valceanul Ion Crăciunescu de Bernard Tapie cu 20.000 de dolari într-o pădure!

luni, 3 iunie 2019

Cornel Dinu a povestit cum a fost mituit Ion Crăciunescu de Bernad Tapie
Cornel Dinu a povestit cum a fost mituit Ion Crăciunescu de Bernad Tapie

Cornel Dinu își va lansa pe 2 iunie, la Bookfest, a treia carte, „Misterele lui Mister”. Gazeta Sporturilor a pus mâna pe manuscris și a descoperit un episod incredibil povestit cu lux de amănunte de „Procurorul”.

Acesta a detaliat felul în care Bernard Tapie, fostul patron al clubului Olympique Marseille, l-a mituit pe Ion Crăciunescu cu 20.000 de dolari. Misiunea arbitrului vâlcean nu era să câștige vreun meci, ci doar să evite să-i dea vreun cartonaș galben fundașului central Basile Boli. cel care a „intermediat” afacerea a fost Cornel Dinu.

„Când am intrat în hotel, era spre 11 seara, Bernard era singur într-unul dintre saloane, așteptându-ne și cânta la pian. Surprinzător, în holul hotelului ne întâmpinase Raymond Goethals (n.r. – antrenorul belgian al lui Marseille), postat acolo cu menirea de a ne conduce la patron. Cunoscându-mă, bietul de el s-a împărtășit: «Vă așteaptă nebunul, mi-a mâncat zece ani din viață».”

După l-a salutat pe Dinu, Tapie a trecut direct la discuție: ”«Cornel, voi câștiga clar partida cu Bruges de mâine seară. Cred că știi că ramolitul de Goethals este din acest oraș. Prin el am luat toate măsurile ca adversarul să nu-mi pună probleme și să câștig la pas. Când ați intrat în hotel, ați remarcat că l-am pus planton să vă aducă la mine. Dar mă și așteaptă să-mi spună cât trebuie să scot din buzunar. Pe tine te rog să mă ajuți cu românul tău care mă arbitrează mâine – a încercat să-i pronunțe numele, stâlcindu-l, bineînțeles -, să nu-i dea cartonaș galben stoperului meu, Boli. Dacă mai ia unul, stă cu Milan în finală. Pentru asta, omul în negru va avea de la mine 20.000 de dolari»”.

Dinu spune că i-a transmis lui Tapie să considere ”doleanța rezolvată”. A doua zi, s-a întâlnit cu Crăciunescu în cursul după-amiezii.

”Mă aștepta în pădurea de lângă hotelul unde fusese cazat. Îi spusesem în linii mari cam despre ce ar fi vorba și a dorit să mă asculte printre copacii unde alerga făcându-și încălzirea, chipurile, pentru meci. Știam că nu se dă în lături de la nimic când e vorba să-și rotunjească veniturile, dar că, fiind temător și de umbra lui, sufla și în iaurt ca arbitru.Am ajuns, m-am dus singur printre copaci și după ceva timp a venit spre mine alergând în trening. I-am spus despre ce e vorba și ce vrea Tapie de la el, iar răspunsul lui a fost cel la care mă așteptam.

Crăciunescu: Cum, îmi ceri doar atât, să nu-i dau cartonaș lui Boli?
Dinu: Da, Ioane, doar atât, restul e treaba lor, ce și cum au aranjat ca să câștige. Nu te privește! Dar, așa cum te cunosc, să nu încerci să te dai mare, după cum ai obiceiul, arătându-le tuturor că totul depinde de tine într-un meci. Acum nu e nevoie! Scenariul, regia și desfășurarea jocului e treaba lor, pune-ți în cap să fii doar martor la tot ce se va petrece pe teren. Cu o singură obligație: orice-ar face, pentru Boli nu ai cartonașul galben la tine ca să îl arăți!

Craciunescu a negat afirmatiile lui Dinu si a anuntat ca-l va da in judecata pentru calomnie.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT PE GSP.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe