Lille Metro adaugă 41 Scania Citywide la flota de vehicule pe CNG

miercuri, 29 mai 2019

 

Scania a licitat cu succes pentru a furniza 49 de autobuze Citywide LF 18 cu gaz natural comprimat (CNG), pentru transportul public în orașul francez Lille. 28 de vehicule vor fi livrate până la sfârșitul anului 2019. Contractul este repartizat pe o perioadă de patru ani, cu încă 21 de unități Citywide care urmează să fie livrate în acest termen.

"Este o mare satisfacție pentru Scania Franța câștigarea aceastei licitații pentru vehicule CNG in Lille. Într-adevăr, Zona Metropolitană Europeană din Lille (MEL) este o referință în Franța în domeniul vehiculelor care funcționează pe bază de CNG sau Bio CNG (gaz natural regenerabil). Autovehiculele Scania CNG sunt din ce în ce mai solicitate pe întreg teritoriul țării, respectând standardele actuale și viitoare și cerințele zonelor urbane ", explică Philippe Pierson, șef de dezvoltare a rețelei urbane și interurbane la Scania Franța.

Utilizate de Transpole, parte a grupului internațional KEOLIS, Scania Citywide va fi alocată liniei Liane 5, care are un nivel ridicat de utilizare în zonele urbane. Cu aproximativ 50.000-60.000 de kilometri pe vehicul pe an, vor constitui o linie Premium, în conformitate cu dorințele Zonei Metropolitane Europene din Lille.

Obișnuit cu autobuze care funcționează pe CNG, orașul beneficiază din martie 2007 de Centrul de Recuperare Organică Sequedin, care produce biogaz pentru sute de autobuze în oraș, economisind echivalentul a 4,48 milioane de litri de motorină pe an.

O inaugurare a liniei Liane 5 cu Scania Citywide va avea loc la sfârșitul anului. "Momentul este acolo", spune Philippe Pierson după livrarea cu succes în 2018 a 48 de Citywide de 12 metri LF și LE GNV de 12 metri în zona metropolitană Grenoble.

Disponibil în 10, 9, 12 și 18 metri, Citywide este echipat cu o gamă de motoare între 250 și 320 CP și o transmisie automată ZF cu șase trepte.

Sursa: http://www.ngvglobal.com/blog/lille-metro-adds-41-scania-citywide-to-ngv-fleet-0519

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe