Sparle si soparle, 27.05.2019

duminică, 26 mai 2019
  • Zilele trecute, Biroul Electoral Central a ADMIS contestaţia formulată de PSD Vâlcea împotriva Deciziei nr. 12 din 20.05.2019 pronunţată de Biroul Electoral Judeţean nr. 40 Vâlcea, care îi dădea dreptate lui... Ilie Fârtat președinte PNL Horezu. Prin plângerea înregistrată la BEJ Vâlcea, Ilie Fârtat a sesizat unele încălcări ale legislaţiei referitoare la afişajul electoral în perioada de campanie electorală, respectiv aplicarea pe raza secţiei nr. 145 Urşani, oraş Horezu de afişe electorale în locuri nepermise de lege. „Referitor la motivele prin care se susţine netemeinicia şi nelegalitatea deciziei contestate, Biroul Electoral Central constată că se tinde la schimbarea situaţiei de fapt reţinute de BEJ Vâlcea prin administrarea unor probe noi în contestaţie. Astfel, contestatorul a ataşat ca probă nouă în contestaţie, procesul-verbal nr. 11829/16.05.2019 întocmit Poliţia Locală Horezu, prin care s-a verificat respectarea legii, anume a prevederilor referitoare la afişajul electoral, urmare a sesizării verbale a lui Ilie Fârtat, care le-a prezentat agenţilor constatatori, pe telefonul mobil, afişe electorale amplasate în diferite locaţii în satul Urșani”, se arată printre altele în decizia BEC.

 

  • Primarul comunei Bărbătești, Constantin Banacu, a fost dat EXEMPLU BUN în seria de investigații realizate de „Recorder” despre asfaltările de drumuri, cu precădere prin PNDL. Astfel, s-a scos în evidență faptul că primarul Banacu respectă cele mai exigente norme de calitate privind asfaltarea drumurilor din localitate, fie că este vorba de fonduri prin PNDL sau europene. La nivel național, investigația a scos la lumină o mică parte din ceea ce se profilează a fi cel mai mare jaf din istoria recentă a României: Programul Național de Dezvoltare Locală, finanțat cu 10 miliarde de euro din bugetul României. Jumătate din această sumă s-a dus către asfaltări de drumuri comunale: 4.000 de obiective de investiții răspândite prin toată țara, dar concentrate cu precădere în jumătatea de sud a țării. S-au găsit lucrări în care asfaltul s-a turnat direct pe pământ, pentru ca banii de materiale să rămână în buzunarul constructorilor. S-au mai găsit drumuri asfaltate prin PNDL de... două sau trei ori.

 

  • Duminică, 26 mai, la ora 13, în județul Vâlcea, prezența la alegerile europarlamentare era de 20,14%, iar la referendum era mult mai mică, de numai 15,62%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe