Stefan Vuza: Compania Romana de Chimie, un vis devenit realitate!

marți, 14 mai 2019

Domnule Stefan Vuza, Compania Romana de Chimie, visul dumneavoastra devenit realitate, cum se prezinta acum?

 

- Grupul C.R.C. - Compania Romana de Chimie cuprinde pe langa cele doua mari platforme chimice de productie si alte 4 divizii:

- Divizia mentenanta din care face parte si Uzuc Ploiesti (Uzina de utilaj chimic) si Sistemplast,

- Divizia de Logistica din care face parte Caromet Caransebes cat si cele trei HUB-uri din tara: Onesti, Valcea si Dej. Tot aici va informam ca sunt in lucru deschiderea a 3 HUB-uri externe care sa ne asigure o mai buna distributie: in colaborare cu Guvernul Austriei cu care ne-am intalnit la nivel de cancelar si de ministru, in Sudul Poloniei cu Kalus si in Istambul impreuna cu Petkim si Socar,

- Divizia Energetica din care fac parte cele 3 fabrici de energie electrica de pe cele doua platforme si compania A6 Dej,

- Divizia alba cu afaceri in depozitari, reciclari, incinerari de deseuri si investitii de mediu.

 

- Cum a decurs aceasta perioada de la preluarea combinatului de la Ramnicu Valcea  in plan administrative? Ce ati gasit aici si cum ati reusit sa-i motivati pe cei 1224 de salariati valceni?

 

- Pe plan administrativ a fost o munca asidua si am inceput prin a transfera toate cele 62 de autorizatii de functionare ale combinatului, din care cele mai importante sunt: autorizatia de protectie a mediului, autorizatia de gospodarire a apelor, autorizatiile privind gestionarea certificatelor de dioxid de carbon si a certificatelor verzi, etc.  Au urmat inventarierea si transportul celor peste 11.500 de obiecte de inventar, mijloace fixe, terenuri, cladiri, utilaje, licente, etc, contra timp. Aici  doresc sa multumesc pentru intregul efort depus atat Domnului Presedinte Executiv ing Bancila Virgiliu ca sef de proiect, cat si autoritatilor centrale si mai ales locale care chiar ne-au ajutat. Ne-am simtit in sfarsit bine in tara noastra pentru ca cu totii am percutat la nevoia de a finaliza la timp si cu succes fuziunea!

A fost un ritm de “rock” ca sa ne incadram in termene si sa nu periclitam productia cu nicio ora de nefunctionare a ambelor platforme. Avem ingineri buni, salariati devotati iar romanul devine si mai implicat cand simte ca este parte dintr-un proiect remarcabil, national si care va ramane exemplu pentru copii fiecaruia dintre noi! Acest proiect de relansare al industriei chimice romanesti chiar are potentialul si are efectul de a motiva, de a implica oamenii pasionatii de chimie de a face lucrurile bine.

Felicitari salariatilor nostri!

Am transferat apoi 1224 de salariati, care au primit prime de instalare si majorari salariale cat si alte drepturi noi, inca de la inceput, aratand ca in chimie se va plati mai bine decat in trecut, iar noi am facut acest prim pas urmand ca si ei, salariatii, sa se implice mai mult, sa redevina activi, sa ne ajute sa ne pozitionam cat mai eficient in competitia cu ceilalti jucatori din economie. Ei , la randul lorinteleg ca salariile vor fi si mai mari, dar nu pentru aceeasi munca ci doar pentru cei ce se vor implica. Si aici trebuie sa multumesc sindicatelor dar mai ales salariatilor cu care colaboram bine. Oamenii vor si se bucura ca in sfarsit antreprenorul transmite claritate, este profesionist, a pornit investiile, stim ce vom face si cand, iar ei vor sa recompensam munca implicarea si nu nepotismul si mai vor sa fie mandri ca sunt parte dintr-un combinat de elita. Insa este si nevoie si de timp pentru acomodare si a elimina pe cei ce au alte interese.

A urmat optimizarea functionarii activelor de pe cele doua platforme industriale, Borzesti si Ramnicu Valcea, urmarind sa valorificam sinergiile luate in calcul in planul de afaceri, cele mai bune practici comerciale de pe cele doua platforme, identificarea solutiilor de implementare a planului de investitii, integrarea si modernizarea sistemului informatic, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe