Concert susținut de Corala „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea

marți, 7 mai 2019

Corala „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a susținut, duminică, 5 mai, un Concert pascal în Catedrala Sfântul Ierarh Nicolae.

 În prima parte a concertului au fost interpretate cântări din Săptămâna Patimilor: Cu noi este Dumnezeu, Camara Ta, de Nicolae Lungu, Luminânda de la Slujba Patimilor, de Paul Constantinescu, Priviți Golgota, de  F. Schiller, Și era la ora a șasea, G. Mandicevsky, cântări care amintesc de suferințele, răstignirea, moartea și așezarea în mormânt a Mântuitorului Hristos.

Cu troparul Hristos a înviat! a debutat cea de-a doua parte a evenimentului cultural duhovnicesc, fiind prezentate lucrări semnate de compozitori români: Luminânda de la Slujba Învierii, de N. Lungu, Concertul nr 2. Înnoiește-te Noule Ierusalime, de G. Musicescu, Axion la Sfintele Paști, de G. Musicescu și Ziua Învierii, de I.D.Chirescu.

La final, părintele consilier Ștefan Zară a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, mesaj ce a evidențiat activitatea misionară și culturală a Coralei „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” care, „prin complexitatea repertoriului abordat, disciplina de ansamblu, virtuozitate și nivelul interpretativ ridicat, s-a impus nu doar în plan local, ci și național și internațional”.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat totodată că „prin cuvântul dumnezeiesc pus pe note ne-am înălțat și noi sufletul către Ierusalimul ceresc, unde L-am întâlnit pe Hristos Cel Înviat, Care pururi ne îndeamnă să ne înnoim Ierusalimul inimii noastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe