Primarul Gheorghe Gingu: Hotărâre cu privire la serviciile de salubrizare asigurate cetățenilor din Bujoreni

joi, 25 aprilie 2019

Recent am convocat ședință extraordinară de Consiliul Local pentru a lua o hotărâre cu privire la serviciile de salubrizare asigurate cetățenilor din Bujoreni. După discuții aprinse și mai multe variante s-au luat următoarele hotărâri:
1. O taxă de salubrizare în valoare de 15lei/gospodărie/lună indiferent de numărul de persoane din gospodărie și doar pentru gunoiul rezidual.
2.Gunoiul reciclabil(plastic, hârtie, metal, lemn) să fie ridicat separat de gunoiul rezidual și colectat separat.
3.Amenajarea de spații de colectare a deșeurilor reciclabile în mai multe zone din Bujoreni
4. Sc Gospodărire Locală va contribui semnificativ în organizarea colectării gunoiului selectiv și a celui rezidual. Vom face achiziția unui cântar electronic cu etichetare pentru a cântări fiecare pubela în parte și a putea taxa suplimentar pe cei care dau mai mult de 23kg gunoi/gospodărie/ lună (pentru cei 15lei)
5. Vom căuta a identifica fonduri pentru achiziția unei autogunoiere, un transcontainer, și o autocamionetă basculantă pentru colectarea și transportul gunoiului.
Toți consilierii s-au angajat ca împreună cu angajații Sc.GLB. și ai primăriei Bujoreni să informeze și să instruiască cetățenii de modul în care trebuie să fie selectat gunoiul și sortat în vederea colectării și a obținerea unor rezultate pozitive. Reamintesc modul de selectare a gunoiului:1.plastic 2.sticla 3.metal 4.hârtie iar în pubelă se va pune doar gunoiul rezidual care nu mai conține componente reciclabile, resturi vegetale, sau biodegradabile. Vom asigura saci menajeri colorati pentru colectarea selectivă
Mulțumesc de înțelegere și cooperare. Vă rog să ne sprijiniți în această activitate de salubrizare a localității noastre și vă stăm la dispoziție cu informații...

Gheorghe Gingu, primarul localitatii Bujoreni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe