„Copiii - mesagerii bucuriei Floriilor și Învierii”

duminică, 21 aprilie 2019

Cateheză, daruri și masă caldă oferită la Mănăstirea Suiești celor 60 de copiii de la școala gimnazială din Cuieni-Roiești.

Întrucât săptămâna aceasta a fost declarată de Ministerul Învățământului săptămâna „„Să ştii mai multe, să fii mai bun!””, Părintele Profesor Gheorghe-Florin Tudorescu, care predă orele de religie în școlile gimnaziale din comunele Roiești și Lăpușata, a inițiat un program extra-școlar, în care 60 de copii au beneficiat de un pelerinaj la Mănăstirea Suiești, unde au avut parte de cateheză, daruri și masă caldă. Pentru deplasarea copiilor Primăria Comunei Stănești a suplimentat necesarul cu microbuzul acestei instituții.

La Mănăstirea Suiești, părintele stareț, Protosinghelul Antim Motorga a ținut cateheza „Copiii- mesagerii bucuriei Floriilor și Învierii”, în care i-a încurajat pe cei 60 de copii în acest sens: „Să prindeți curaj și să le cereți părinților să vină cu voi la biserică, atât în Duminica viitoare, la Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, cât și în cealaltă Duminică, a Învierii, spre a le da și lor din bucuria pe care au împărtășit-o pruncii atunci când au strigat „OsanaI” la venirea Mântuitorului”.

După cateheză toți copiii au primit în dar icoane mari cu chipul Mântuitorului Hristos și au servit masa de prânz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe