Se termină cu licitațiile blocate de contestații

sâmbătă, 13 aprilie 2019

Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect de act normativ pentru rezolvarea problemei contestațiilor proiectelor de infrastructură, care peste două săptămâni urmează a fi discutat în ședința de Guvern, a anunțat vineri Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, conform Mediafax.

„De săptămâna trecută am iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care venim să rezolvăm problema contestaţiilor. Asfel, după cele 30 de zile la CNSC, semnăm contractul şi lăsam contestatarii aceştia de meserie care vor să blocheze proiectele să se ducă în instanţă, dar noi începem să finalizăm proiectele. Nu putem să stăm tot timpul după contestaţii. Am vorbit şi cu domnul ministru Toader, aştept punctul de vedere şi de la Ministerul de Justiţie pe această ordonanţă şi sper ca în două săptămâni să fie în Guvern şi nu vom mai avea astfel de probleme. Ei pot să îşi facă treaba lor, să conteste, noi mergem mai departe cu proiectul. Sunt numeroase proiecte care au fost licitate, la acest proiect vorbim de exproprieri. Sunt, însă, proiecte de infrastructură care au fost licitate în 2015 şi a trebuit să aşteptăm doi ani decizia instanţei ca să semnăm contractul de proiectare şi de execuţie. Acest lucru este imposibil”, a spus ministrul.

Răzvan Cuc s-a pronunțat în repetate rânduri în privința companiilor care blochează proiectele de infrastructură prin contestații.

Ministrul s-a aflat într-o vizită pe șantierul podului suspendat peste Dunăre din zona Brăila. „Mobilizarea este pentru început satisfăcătoare, bineînţeleles că se poate mai bine, dar m-a asigurat constructorul că se va mobiliza şi mai intens. O să mă vedeţi şi pe mine pe şantier, pentru a vedea dacă că își ţine promisiunea”, a spus ministrul.

Ministerul Transporturilor a emis în decembrie autorizația necesară pentru construirea podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, care va avea o lungime de 1.974 metri, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din ultimii 29 de ani. Valoarea lucrărilor este de peste jumătate de miliard de euro.

Sursa: wwwstiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe