Valceanul ​Virgil Pîrvulescu, demis de premier din funcția de vicepreședinte al ANAF

joi, 11 aprilie 2019

Vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Virgil Pîrvulescu, a fost demis din funcție printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, scrie Mediafax. Hotărârea a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

"Având în vedere Adresa Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 2.089 din 8 aprilie 2019, în temeiul art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, și al ar. 18 alin. (4¹) din Ordonanța Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementări în domeniul financiar, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 609/2003 cu modificările și completările ulterioare, Prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic – La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Virgil Pîrvulescu se eliberează din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală", se arată în decizia șefului Executivului publicată în Monitorul Oficial.

Virgil Pîrvulescu era vicepreședinte al ANAF, coodonator al activităţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. El fusese numit în funcție pe 9 ianuarie 2019, potrivit unei decizii a premierului publicată atunci în Monitorul Oficial.

Conform declarației de interese, acesta era membru al Marii Loje Naționale din România (MLNR), asociație masonică care este condusă de medicul Radu Bălănescu.

Demiterea acestuia vine în contextul în care președintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecția Consumatorului, Oficiul Antifraudă și Autoritatea Națională a Vămilor că dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume și fructe "de contrabandă", actualii angajați instituționali vor fi înlocuiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe